Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

izbeki

Nem lehet, hogy a közbenső köri DC fesz (320V=) megy el?Szerintem abból csinálja az összes többi tápot. A két nagy kondit lehet cserélni kellene?
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

kly

Ha arra gondolsz hogy néha leesik a küszöbérték alá és "valahogy letilt" akkor lehet de egyébként mikor ebben a kikapcsolt állapotban van akkor ott van a DC nagyfesz a kondikon egészen addig míg ki nem húzom a konnektorból és akkor is kb 5 perc mire 10V alá csökken a fesz. Energiát is tárolnak ezt tapasztaltam :)
véletlenül kisütöttem a mérőzsinórral egyszer , hát volt nagy durr. látzik is a fémköd a fotókon.
Valóban abból a DC ből állítja elő a belső tápot. Egy FET el szaggatja a kis trafón keresztül. na ott omlik össze a dolog valahol.

kly

De az is szinte biztos hogy nem "tervezett" leállás történik. Mivel amikor hivatalosan csak kihúzom a 220 ból akkor kb 1-2 mp után UU-t ír a kijelzőre és ezt kb 1-2 mp ig tarja majd kikapcsol a cucc. Na amikor előjön a hiba akkor nincs ilyen kiírás. egyszerűen  megáll minden és elsőtétül a kijelző. szinmplán összeomlik benne a táp. az az érdekes hogy ilyenkor ha nem húzom ki a 220ból akkor örökre ebben az állapotban marad és nem indítható el bármeddig is várok. Csak akkor tudom elindítani ha áramtalanítom 5 percig várok mí kisűl benne az összes kondi majd bedugom , na akkor elindul és megy pár percig. És mindíg 2-3-4 percig. Sosem kevesebb és sosem több ideig megy.

Viszont ha türelmetlen vagyok és csak 3 percet várok áramtalanítás után és úgy dugom be akkor nem indul sőt az 5 perces várakozás is ujraindul ilyenkor...
fura az egész.
tegnap átforrasztottam az összes gyanús forrasztást de semmi.
még játszom vele de közeleg a végső ítélet.......

Nagy Csaba

Sziasztok ! Használ valaki lenze i510 / 2,2 kw os frekiváltót kínai 2,2 kw os motorral?
Pár tanácsot elfogadnék a beállításokkal kapcsolatosan mit hol kell, és mire kell nagyon figyeljek köszönöm.

Nagy Csaba

Első hibaüzenetem ez volna :

B_B_

túl terhelés jelent a beállított értéknél nagyobb áramot vesz fel. vagy a rámpa túl gyors

Nagy Csaba

Kozben próbáltam megfejteni miért van. Egyből maxra akarja forgatni amotort 1 sec aalatt 24.000 viszi a fordulatot de a rampsot hiába állotottam 5 secre valamot még biztos be kell kapcsolni hogy működjön. Amikor forog maxon nem is tudok szabályozni rajta nem tudom hol kell levenni a tempót a fel le nyílra nen reagál semmit

TBS-TEAM

P220 Felfutás 1
P221 Lefutás 1
P222 Felfutás 2
P223 Lefutás 2

Gyári beállítás: 5.0S
József

Nagy Csaba

Ezek mind 5 secre vannak állítva ez jónak tűnik

horcsab

Először töltsd be a gyári default-ot.
 P700.01 állítsd 1-re, majd ettől kezdve próbáld.
Ha ez megvolt, akkor többre mennénk egy paraméter táblával ami neked bevan írva.
Plusz bekötés is kellene (digit bemenetek mire vannak konfigurélva?)

TBS-TEAM

Alap bekötés és program potival szabályozhatod a fordulatot.
Ha S1 BE P220 Felfutás aktív.

S1 ki kapcsolod akkor a P221 Lefutás aktív.

S2 bekapcsolva gyors fékezés: P225 aktív.

József

Nagy Csaba

Akkor ide kell egy kapcsolót bekötni valahova jól értem ??

Nagy Csaba

Csinaltam egy deafultot most mar az idtásra sem csinalsemmit a 400 nal bealotottam itt leírtakat.

Nagy Csaba

Újra kéne kezdeni a komplett configurálást.
Amiket tudok a motoromról a kinai oldalkról:
 max amper 9
min fordulat 6000 max fordulat 24000
minimum 100 Hz  maximum 200 Hz
a 2,2 Kw és a 220V  defaulton is ennyi az biztos jó
van fellelhető oldal vagy akinek megvan jegyzetben ahol csak ezek beállítása és amit még kell beállítanom meg van egy helyen mert az 520 oldalas könyvben nem boldogulok el sajnos :(

horcsab

A max freki nem 400Hz??? Szerintem elírtad.
Ha a frekiváltóba 200Hz-et írtál max-ra, akkor már megvan a hiba.