Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

6fhhng3z

Kedves Antal Gábor!
Ha lehetséges és neked nem gond, szeretném én is elkérni a parker frekvenciaváltóhot tartozó anyagot. Kérlek emailben küld el nekem is nagy segitség lenne. köszönöm

073e32fdr

Szevasztok!
Új vagyok a fórumon.Frekiváltó ügyben kérem a szakemberek tanácsait.
Lenze EVF 8202E, 1/3,750W.Működött több évig,most OC2 hiba a kezelőn és a piros led 1mp-két villog.Nics bekötvesemmi, csak a betápkábel/230v50hz/.Sok mindent megnéztem,nem testzárlat, és nem kábelzárlat a hiba. Programozni lehet igy is.Kösz a tanácsokat.Üdv

Révész Richárd

A manual szerint " föld hiba"
Lehet, hogy a puffer kondik szivárogtatnak nagyobb áramot a föld felé.
Mindenképp hozzáértőt kíván a javítás, már ha lehetséges.
Ha jól emlékszem #simarex fórumtárs foglalkozik frekiváltó javítással.

ANTAL GÁBOR

Nem olvastam csak ma ( ha privátban küldöd akkor az üzenetek felirat pirosan jelzi hogy keres valaki )
Vasárnap estig összeszedem

simarex

Ezt a hibát lehet tiltani
C119 3-ast kell kiválasztani.

073e32fdr

Köszönöm.
Egyeztetek "simarex"-el.

Nagy Zoli

Van egy ilyen 1.1kWos SEW frekiváltóm, tartalék egy percet sem ment de egy kokler exkolléga valami táp javításakor ezt használta donornak és kivette a pufferkondit meg még valami alkatrészt. (Talán varisztor vagy kissebb szurokondi)

Lényeg h szeretném helyreállitani,nincs valakinek egy hasonló vagy ugyanilyen amiből lehetne puskázni? :) leginkább az ismeretlen alkatrész lenne a fontos, puffer valszeg nem baj ha egy kicsit nagyobb kerül bele.

073e32fdr

Hi!
Kösz, de ebben/EVF8202E/ nincs 119-s programpont.111ről 120-ra ugrik.Valami más tipp?
Üdv:bilcsi41

ANTAL GÁBOR

A te frekiváltódat nem ismerem.. DE az Omron pl azt csinálja hogy egy paraméterrel meghatározza a felhasználói kört.  Ott ha nem az van beállítva hogy "magas szintű elérés " akkor  vannak olyan paraméterek amihez nem engedi meg a hozzáférést . A szisztéma kissé hasonlít a jelszóval való védelemhez és azért van hogy a dolgozó ne piszkálhassa el ( nagyon ) a beállított dolgokat
  Az említett Omron : 3G3MX2

simarex

Bocs egyel újabb sorozatot néztem, ehhez nincs szoftveres tiltás

073e32fdr

Hi! Értem, de ehhez nincs olyan tiltás.Kösz.

073e32fdr

Hi! Igen nincs.Ismételt szétszedés, IGBT,pufferkondi, egyébb vizsgálat után,hibakód EEr.Szerintem,téves kijelzés, mert,nincs csatlakoztatott érzékelő.Csak betáp van!
Ritkán adom fel,de szerintem kuka, vagy van még ötlet?

Bencze András

Tán el kéne olvasni a gépkönyvet:
"If the function TRIP set is activated, the unit detects external faults that can thus be taken intoaccount. The controller indicates the fault EEr and sets controller inhibit."
Magyarul: külső hiba aktiválódik. A C007 Paramétert nézd meg és a könyvét.

simarex

Keresek VA tech  (elin )MXplus típusú hajtáshoz vezérlő "kártyát", sajnos az enyémet coddal levédték és nem férek  hozzá a paraméterekhez.
Esetleg ha tudja valaki hogy lehet felülírni az is nagy segítség lenne

onagy

Elin frekiváltónál az F6.01 tárolja a panel lock/ code lock jelszót. MatriX-al lehetőség van kiolvasni a teljes set táblát, ott az F6.01 értéke decimálisan a jelszó. 0 és 9999 között kell lennie.
O.