Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Bencze András

Borcz

Valami biztos nem jó, mert nem.
Át lett forrasztva jóra és működő frekvenciaváltóval sem megy.

Ami frekivel próbálkoztunk azzal meg nem megy a jó motor. Már az se akar rendesen menni :) Nem értem. Eddig felfutott a frekvencia ha a kezembe volt a motor kábele és nem volt csatlakoztatva.

Egyelőre nem értem.

ANTAL GÁBOR

Van egy primitív teszt :  veszel 3 db 230 V os  60-100 wattos izzólámpát . Talán még lehet kapni ( csirkekeltetőbe árulják ) Aztán csinálsz egy delta kötést és ráteszed a frekiváltó kimenetére .  Jó lassú accelerációt állítasz és elindítod a frekiváltót .  A lámpák szépen mélyvörösen izzva ,vibrálva világítanak  majd gyorsul a folyamat és erősebb a fényük  .  A végén már teljes fénnyel , vibrálás nélkül világítanak

Közben nézed hogy mit ír ki a frekiváltó

Egyébként a nagyfrekis motornál jó U/f értéket állítottál? .. Mert a kezdők szokásos hibája hogy a névleges feszültséghez ( 220-230V ) az 50 Hz et állítják , holott oda a 300-400 Hz kell ( a motor adatai szerint )

Miki2

Szervusztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Van egy 3G3MV-A4075 7.5 kW 3×400-V AC bemenetű OMRON
frekvencia váltóm.
Eddig tökéletesen tette a dolgát, ám a minap úgy döntött,
nem indítja el a motort.
A kijelzőn megjelenik az aktuális frekvencia,
de a motor meg sem mozdul.
Kérem, ha valaki sejti mi lehet a gond segítsen kideríteni, mi lehet az oka.
Ha lehet javítani, azt is írja meg aki el tudja végezni.
A kézikönyvet el tudom küldeni.

Köszönöm a segítséget.

TBS-TEAM

Milyen módban használod?
Ha elindítod:
U-03  mit ír ki?
U-04  mit ír ki?
U-06  input státusz mit ír ki?
József

svejk

Keresek emberkét aki került már közelebbi kapcsolatba SEW MDX61B hajtással.

Pár kérdés erejéig zaklatnám a paraméterek le és feltöltésével kapcsolatban

Miki2

Elindítás után a kijelzőn megjelenik az aktuális frekvencia.
Ha módosítom a fordulatszámot, arányosan változik a frekvencia is.
Egyenlőre ennyit láttam rajta.

B_B_

az a u-01 referencia frekvencia lesz
a kimeneti lenne a lényeg az u-02
de az u-06-ot kellene nézni miközben elindítod ha nem változik semmi valószínű hogy vezeték szakadás csak

B_B_

pár hónapja csináltam egy mentést de én nem ütköztem problémába

Bencze András

Ha egy fázison se jön ki fesz/áram akkor a gatemeghajtó tápja szállt el, esetleg valami tiltja a meghajtást. Mivel 1000 éves az első a valószínűbb.

073e32fdr

Kösz a tippet.
Nem külső hiba volt, hiszen nincs rákötve semmi a betápon kívül. Viszont a c7 0-ra állítva a hiba megoldódott.

kly

Sziasztok

Van egy Dinverter A típusú frekiváltóm. Eddig szépen ment gond nélkül. Most elkezdte csinálni hogy kb 2-3-4-5 perc üzem után mindenféle hibakód nélkül kikapcsol. Mintha kihúznám a 220 ból. Vagyis még ugyse mert ha kihúzom akkor ad egy UU jelet a kijalzőre és nem rögtön kapcsol ki hanem 1-2 mp után. De amikor magától áll meg akkor nincs ez az UU üzenet csak egyszerűen megáll és be se tudom kapcsolni csak ha kíhúzom a 220ból és várok 5 percet hogy kisüljön benne minden kondi. bedugom megint indul viszi a motort is pár percig aztán megint kikapcsol.szétszedtem , kicseréltem benne az összes elkó kondit. nem segített. van benn  2db 470uF/400V azokat nem cseréltem ki mert ilyen azért nem volt itthon de nem hinném hogy rosszak.
szerintetek mi a fene lehet vele? tuti nem kontakt hiba. néha kiírja hogy PS hiba ami a PowerSupply hibát jelenti a gépkönyv szerint. szóval a tápjával van valami de mi lehet ha nem kondi? félvezetők nyilván jók mert megy egy darabig. nem melegszik túl benne semmi. mégcsak nem is lagyos , üresjáratban motor nélkül is produkálja a hibát. már két napot ültem felette de nem találom mi a baja.
van öltet?
köszönöm

TBS-TEAM

Keress a menüben olyan beállítást ha a táp visszajön induljon újra.
Lehet a betápod vacakol.
József

kly

AZ a baj hogy ha így kapcsol ki akkor belül is elmegy a táp és leáll minden amit a processzor csinál.
megméretem ilyenkor elűnik belül a -15 és a +15 volt. tehát leáll a táp. a CPU tápja meg a +15 ből van csinálva. És ha nem megy a CPU nem fog elindulni bármit állítok be.
AZ a baj hogy nem értem a beső táp működését. nem találtam benne kapcsolóüzemű táp IC-t. viszont találtam egy táp ellenőrző IC-t ami hibajelet generál a CPU-nak ha gond van a táppal.
valami nagyon furmányos táp van benne hogy még meg se találtam :) pedig nem ma kezdtem.....

kly

Itt egy link pár fotóval a belsejéről.
Ezek még nem túl jó fotók de majd csinálok olyanokat is amin jobban látszanak a dologok. Ezek többnyire csak azért készültek hogy el tudjam olvani pár IC típusát.
lesznek majd sokkal jobb képek ugyanitt estére.

https://drive.google.com/drive/folders/1B2DWaspfxqp_Jb6VGEdLRsrRSLtfBev9?usp=sharing