Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem az fmax a lényeg hanem a motor névleges frekije ami szintén 400 Hz.

svejk

Az E1-xx paraméterek a fontosak

Nagy Zoli

A legelején egyszer igen mikor összeszereltem, utána kezdtem állítgatni. Azóta nem csináltam, lehet kellene? még a pólusszámot megnézem mert az mintha alapból 4 lett volna, ennek meg 2 ahogy most nézem (bár elvileg ezt autotuning alatt be kellene állítsa)

Nagy Zoli

Átnézem este újra az E paramétereket éjjel, ezek után futtassak autotuningot vagy egyből próbáljam meg járatni? Annak mi lehet az oka hogy az alap 0-as módú autotuningot nemis engedte? mikor a paramétert 0-ra írom visszadobja 2-re vagy 3-ra, ami a legutolsó beállított volt előtte.

Révész Richárd

Hagyd a fenébe az autotuningot.
Csinálj ujra resetet, állítsd be az alapokat és menni fog.
Amit Svejk is javasolt.

Nagy Zoli

Megpróbálom köszönöm :)

Nagy Zoli

E1-01 Input voltage -> 230V
E1-04 Max output freq -> 400Hz
E1-05 Max output voltage -> 230v
E1-06 Base freq -> 400Hz
E1-07 Middle output freq -> 200Hz
E1-08 Middle output voltage -> 115V
E1-09 Min output freq -> 40Hz
E1-10 Min output voltage -> 12V
E1-13 Base voltage -> 230V

Ez jónak tűnik? (illetve azt irja hogy linearis karakterisztikahoz az E1-07 és 09et ugyanannak adjam meg és akkor E1-08-at nemis veszi figyelembe)

svejk

Nagyjából igen, majd később beállítod az alacsony frekit és feszültséget hogy induláskor is legyen nyomaték, illetve a közép fesz/frekit.

Egy a lényeg, a potival szép lassan végigpásztázva a fordulatot semelyik frekitartományban nem lehet kiugró áramérték.(

Aztán ha már ezzel megy akkor kipróbálhatod a vektoros módot, bár ezek a motorok nem nagyon igénylik.

Virbo

No, ma volt annyi időm hogy Robsy kérésére  megnézzem az áttételeket:

A főórsó végén 140-es tárcsa van, ez fix.

A régi, 1.1kW-os motoron 100-70-41mm átmérővel vannak ékszíjtárcsák. Ezt az esetek 99%-ban a legnagyobbon használtam probléma nélkül.
Az újabbik 0,75kW motoron egy darab 106-os  átmérőjű tárcsa van.

Persze mivel a család a sarkamban nem indítottam be és néztem meg a frekvenciát... [#rolleyes]

Nagy Zoli

Na végre működik :) 50,100,200,400 Hz szépen felpörög áram 2A alatt marad. Holnap végignézem potméterrel a teljes fordulatszám tartományt,kellett neki az a gyári reset... (Autotuningot nem csináltam) Ezek után még érdemes játszani valami beállitással? Autotuningot akkor ne is toljak Neki? Köszi a segítséget, hétvégén már tolni szeretném neki a próbamarásokat.

svejk

Majd látod, de szerintem nem.
Az autotuning a vectoros üzemmódhoz kell.

6rk75uezn

Én is kérdeznék egyet V1000-res váltôval kapcsolatban.
Ha 2 gépet üzemeltetek 1 váltórôl (természetesen külön-külön) akkor van môd/lehetőség arra hogy mind a két gépen legyen kihelyezett potméter?
Tehát a váltóra 2 poti lenne kötve párhuzamosan,nem tudom ez igy lehetséges-e.
(ha lehetséges is biztos fügne egyik a másik állásától de az nem lenne gond)

simarex

használj inkább motor potit! 4db nyomógomb.

6rk75uezn

Nem rossz megoldás de még átgondolom.

Szalai György

Ha a frekvenciaváltó kimenetén átkapcsolsz egyik motorról a másikra, akkor átkapcsolhatod az aktuális motorhoz tartozó potmétert is.
Akár automatikusan.De leginkább csak kikapcsolt állapotban.