Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Meggyőződésem, Robsynak van igaza. Egy kollégám is panaszkodott, a szünetmentes tápegysége NEM 230 V-ot ad, hanem kevesebbet. Mondtam neki, az olcsó tápok négyszög jelet adnak, nem szinuszt. A "mezei" digi-voltmérők is szinuszra vannak kihegyezve, a mezei jelző, ebből a szempontból, mindegyikre igaz.  A négyszög, kisebb feszültségen is takar ugyanakkora teljesítményt, ha ráteszel egy szinuszt, igaz a csúcsa hiányzik, de oldalt van egy-egy kis "túlfedés".

jau5ccsn9

Nem vitatkozni akartam. A négyszögjelet ismerem, 2 darab cumisüvegmelegítőt az tett tönkre az autós átalakítóval.
Mint írtam próbáltam másik frekvenciaváltót és ott érezhetően nehezebb volt lefogni a motortengelyt. Igazából most nem zavar a jelenség, a hajtott motorok ereje bőven elegendő, csak tudni szerettem volna a miértjét. Legfeljebb, ha elkészül a gépem másik frekvenciaváltót kell szereznem. A pedig sajnos nem mostanában lesz.

6rk75uezn

Nekem is lenne egy kérdésem V1000-res váltôval kapcsolatban.
Egy 24V-os relét szeretnék kapcsoltatni a váltóval.
Irja a használatija hogy van 3 programozható relékimenet (MA-MB-MC) MC a közös pont.
Alapbeállitásnál ezen nem jön ki fesz.
Leirást nem talállok arra hogy hova programozzam hogy minden inditásnál kapcsoljon nekem egy relét.
Mindössze ennyit találtam.
Köszönöm szépen aki segit mert én nem találom. [#worship]

simarex

Ez egy potenciálmentes kontaktus.Küldjél be 24V-ot és a relé kiküldi neked ha jól programoztad.A kimeneti funkció jelenleg hibára van programozva ezt állítsd át Run parancsra akkor minden indításnál a relé meghúz.

6rk75uezn

Köszõnöm,kõzbe rá is jöttem hogy ez egy feszültségmentes kontaktus tehát külön tápfesz kell neki.
Akkor én úgy látom ezen a váltón nincs olyan kimenet amivel egy relét tudnék működtetni.

GPeti1977

Ha a frekvenciaváltó és a motor közé rakunk egy LC szűrőt akkor az csökkentheti a motor melegedését? Így nem jut a motorra a PWM csak a kiátlagolt szinuszjel.

Szalai György

És még egyéb előnyei is vanak.
Hobbyra csak a túlgondolók gondolkodnak rajta!

6rk75uezn

Lenne egy kérdésem azokhoz akik otthon vannak a frekvenciaváltók világában.
Ha egy motor sīpolô ha got ad frekiváltóról hajtva akkor mely paraméterre lenne érdemes ránézni?
Köszönöm.

Szalai György

Szerintem a frekvenciaváltó PWM kapcsolási frekvenciáját hallod.
Mert a hallható tartományba esik és a motorod laza szerkezetei lesugározzák, mint egy hangszóró.
Hogy melyik paraméterrel kapcsolható, (a Te váltódon változtatható-e egyáltalán) azt nem tudom.

6rk75uezn

Köszi György.
Eddig egy régebbi ToyoDenki japán váltôval hajtottam az e400 as om 2,2 kw os motorját ės most lecseréltem egy Yaskawa V1000 res-re.
A régivel abszolult nem lehetett hallani ezt a sípoló hangot.

Szalai György

Úgy látom azokban 2-15 kHz között kapcsolható és vivőfrekvenciának nevezik.
C6-02 paraméterben tudod kapcsolni.

31. oldalon.

uhf57gbx7

Szép estét mindenkinek !
Segítség kellene egy Altivar 28 frekiváltó paraméterezésében.
Az a gondom hogy nem tudom felvenni a frekvenciát 60 főlé mert letilt . Mit kellene át állítanom hogy ne tiltson le ?

6rk75uezn

Köszönöm György!
Ez tényleg orvosolta a sipoló hangot.
(15kHz-en)
[#eljen]

ANTAL GÁBOR

Van egy másik módszer is [#kacsint].  Tedd el a frekiváltót és vedd elő 15 év múlva .  Borítékolom hogy nem fogod hallani
( Én már eljutottam ide, 69 évesen nem hallom ) . De a viccet félretéve , csak addig növeld a frekit amíg nem hallod, mert megnő a félvezetők disszipációja .

6rk75uezn

Úgy érzem a hallásom 15 év mulva is azinte ugyan ilyen lesz,a látåsom viszont tuti nem [#guluszem1] [#kacsint]

Kellett neki a 15kHz,de akkor amennyire csak engedi a fūlem visszább veszem.
Köszi a jótanácsot! [#eljen]