Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

De vajon hol van Dtb?

Remélem rendbe tett a gépe érintésvédelmét és csak egyszerűen b@szik ránk, mint ahogy az lenni szokott ha meg van a probléma.

dtb

Na, igazatok lett, mea culpa. Visszakötöttem (a még most is feszültséget mutató védőföldre az elmenő védőföld vezetéket, és helyreállt a béke, megszűnt a kimutatható feszültség. Tehát akkor túlélte a zárlatos hosszabbítót a frekiváltó.
Mentségemre legyen mondva, én óvatos duhaj vagyok. Ha nem erősködtök, én rá nem kötöttem volna egy már eleve fázist mutató védőföldre a kanócot...
Érdekes szakma ez az elektronika... hmmmm....
Köszönet mindenkinek a segítségért!

dtb

Itt vagyok, csak a garázsban, ahol a marógép van és meló után  délutánonként ott szoktam lenni estig... hmmm - hogy is mondjam- nem midig találok internetet :-) :-) :-)
Nyugodt lehetsz, attól precízebb vagyok, hogy mindent végig ellenőrzök, mielőtt megnyugszik a pici szívem :-) :-) :-)

svejk

Akkor én is megnyugodtam... :)

svejk

No, de a multid típusára még kíváncsi lennék továbbra is.

dtb

Kinézetre ugyanilyen, csak a váltófesz max 600, nem 750, mint ezen. A többi megegyezik. Elég régi már, de időnként véletlenszerűen mérek vele kontroll értékeket, (fesz, ellenállás) ezeknél még jó értéket mutat.

svejk

Aha... azt hittem valami komolyabb műszer, egy ilyen bármit mutathat.

dtb

Számítottam rá :-) Attól azért pontosabb :-) :-) :-)

molnarfme

Üdv.
Ezt kifejtenéd bővebben
Ferenc

svejk

Inkább rövidebben: vacak
Úgy kb. a fáziscerkával egy súlycsoport.

No persze aki mestere az mindkettőt tudja használni, csak ismerni kell a hiányosságaikat.

molnarfme

Üdv.
Ebben egyetértünk,de a fáziscerka elfér a csikkzsebben, és nem merül ki benne az elem.
Ferenc

Borcz

Sziasztok!
A minap vacakoltam két omron frekivel.

A fő problémám az volt hogy nem tudom a frekvenciát feljebb venn 89Hz fölé. Mit állítottam át?

Úgy indul hogy felpörög a kívánt frekvenciára egy másodpercre és utána egy sokkal kisebb frekin forog míg meg nem állítom, a leállításnál meg megint kicsit felgyorsul egy pillanatra.

Forgás közben még néha meg is áll kicsi terhelésnél is.

Ezt hogy csináltam?

120 Hz frekvenciát szeretnêk elérni vele.  

Sokat szeretnêk a géptől? Hosszabb felfutás kéne?

1 fázisú abetápja és 3 a kitáp :) 1.1kW a freki és 1.1kW a motor. Csillagban működik jelenleg.

Erre tudtok beállításokat mondani? Paramétereket, valamit.

Köszönöm
Borcz

svejk

Egyébként sem, de az alábbi szerint főleg nem:

"1 fázisú a betápja és 3 a kitáp :) 1.1kW a freki és 1.1kW a motor. Csillagban működik jelenleg."

Minimum deltába kell kötni a motort, akkor a 60-70Hz reális.
Ha ennél feljebb akarsz menni akkor már erős kompromisszumot kell kötni a leadott nyomaték terén.

No és persze van jó pár beállítás amit eszközölni kell, hogy a legtöbbet ki tudd venni az összeállításodból.

rezsici

Esetleg nem tudnál ebből a "jó pár" beállításból leírni néhányat? Ha nem is mind, de a fontosabbakat, mert engem is nagyon érdekelne. Szinte koppra ugyan ez minden, a motor teljesítmény, frekiváltó és a probléma is, csak nekem deltában van a motor.
Rezsici

svejk

milyen értékeket állítottál már el a gyári beállításokhoz képest?