Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

molnarfme

Üdv.
Szszürke technikus, de amühelyből 70 fölött
Ferenc

PSoft

Köszönöm a bemutatkozást!

Csuhás

Miért tiltott a fáziskereső és a próbalámpa?

Szalai György

Köszi. Majd igyekszem.
Csak hát "ember vagyok, semmi emberi nem idegen tőlem" és megváltoznom is elég késő már.
De tanulok. Holtig.

PSoft

Vegyipar, robbanóipar, más Ex-es környezetek...
Nem tudom, hogy van-e rá általános érvényű szabályozás, de helyi előírások, sok helyen tiltották/tiltják mindkét eszköz használatát.

molnarfme

Üdv
Bocsáss meg ha rosszul fogalmaztam, de én senkit nem akarok megsérteni. Én tanulni, tapasztalatokat gyüjteni "járok" ide. A magamét szivesen átadom,ha valakit érdekel, ha más másként látja, az az ő dolga
Ferenc

ebalint

A 4-es és 6-os fenntartónál egész biztosan használtak próbalámpát.

Nitrokémia

PSoft

Igen, tudom!
Aaaa...tiltás ellenére is.

molnarfme

Üdv.
Arra azért kiváncsi lennék hogy a fáziskereső használatát miért tiltották meg.
Ferenc

simarex

Én tudásom szerint nálunk a cégcsoportban volt halálos baleset, az ellenállás vezető lett.
RB-s területen a próba lámpa hője esetleg e levegőbe repíti a környéket mert elérjük a lobbanási pontot
Tessék multimétert vagy feszültség tesztert használni

rezsici

Igazad lehet, de az Omron hasznàlatilonkrètan ez van...
A földelés  bekötése
• Mindig olyan földelõ  vezetéket  használjon,  amelynek  ellenállása  kisebb,  mint  100  Ω!
• Ne használjon  közös  földelõkábelt  hegesztõgéppel  vagy  szerszámgéppel!
Rezsici

molnarfme

Üdy.
Mitől tud egy fáziskereső ellenálása vezetővé válni?
A próbalámpa üvegbürája eltörhet, annak sokféle kővetkezménye lehet.Megértem. Nem kötözködni akarok, csak megérteni.
Ferenc

000000000

Pl Szénréteg ellenállás idő után elöregszik értéke többszörösére is elmászik (olcsósága) tömeg gyártás de részben már fémrétegűt alkalmaznak meg bízhatóbbak kis méretbe is nagyobb teljesítmény...[#kacsint]

PSoft

Idéz...Szénréteg ellenállás idő után elöregszik értéke többszörösére is elmászik...

Az még ugye nem volna baj, hogy az öregedéssel többszörösére növekszik az ellenállás értéke.
Még előnyös is lehet, mert...
Biztos nem kapsz áramütést a ceruzán keresztül.

Ha tovább gondolod, a többszörös ellenállás értékkel, a glimmlámpa sem fog világítani, vagy már olyan halvány, hogy nem látod a kisülés fényét.
Mi ebből a laikus következtetése?...
-Hurrá, itt nincs is feszültség, nem világít a cerka!
Aztán, jön a lórúgás!!!

000000000

Átütés veszélyével mi a helyzet? Grim lámpát nem fogdosnék ellenállás nélkül 230v fázison még sorban sem (ne próbáld ki) azon is folyik áram soros ellenállás ebben korlátoz...[#vigyor]