Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

by4h3cix4

Üdv ez lenne az.

by4h3cix4

Révész Richárd

A frekiváltó is kínai?

by4h3cix4

Révész Richárd

Holnap hívj fel, számom az adatlapon.

by4h3cix4

Rendben köszönöm.

f6hcey09y

Sziasztok,
Én egy Berger Lahr 1kW-os szervót (perm. mágneses AC szervó) próbáltam meghajtani frekiváltóval, azzal a céllal, hogy marómotornak használjam. Eddig két vektoros frekvenciaváltóval próbálkoztam, előbb-utóbb mindkettővel működött, bár valós terheléssel még nem volt meghajtva. Egyelőre a legnagyobb problémának az tűnik, hogy mindkét frekiváltóval van olyan frekvencia, ahol egy idő után instabil lesz és kiesik a szinkronból, de azt a frekvenciát elkerülve megy stabilan (és ez a frekvencia máshol van a két frekiváltónál).
Érdekes, hogy az autotune funkció egyiknél sem produkált működőképes beállítást, manuálisan kellett őket beállítani. Sajnos mindkét frekiváltó igényel olyan paramétert, ami nincs megadva a motor kézikönyvében, így ezeket hosszas próbálgatással tudtam úgy beállítani, hogy stabilan menjenek.
Az egyik frekváltó az Euroherm 605, a másik Allen-Bradley Powerflex. Ha érdekel valakit, összeírom a konkrét beállításokat.

svejk

Köszönöm, hogy megosztottad atapasztalataidat.

Én is ilyesmikre jutottam, hogy bizonytalan a rendszer, nem bolondbiztos.

simarex

Ha raktok rá enkodert valószínűleg stabilabb lesz.

zozo

Ezt hogyan lehet megcsinálni? Egy fázisú 2.2KW motor és 3 fázisú 2.2KW frekiváltó.
Van valami barbatrükk hozzá?

jani300

Ez érdekes , de 8 A az áramfelvétele a motornak .
A feliratokból nem egyértelmű , de áramfelvétel alapján rossz hatásfokú háromfázisú lehet a motor .
Vagy akkor hogyan is van ? [#nemtudom]

izbeki

3 fázisú a motor, 220V-os tekercsekkel, az áramfelvétele is stimmel.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

zozo

svejk

Nem a hatásfoka rossz, hanem a cos fi-je.
Ezeknek a nagyfordulatú motoroknak 0,7 alatt szokott lenni.

jani300

Hát izé , akkor rosszat írtam ?
Méret csökkentés miatti túlgerjesztés egyebek ,növelik az áram felvételt , üresjárásban is .
Hidegben jól jön , csak drága a villanyfűtés :)
Azt elfogadom hogy villamosan nem jó a kifejezés .
Antal Gábor írt pár szót nemrég a mai kis aranyos motorok üresjárati áramával kapcsolatban .
De igazad van , csak szerintem egy gépész kérdésre válaszoltam :)