Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

47xyj2fv

Üdv.a fórumtársaknak!Nálam a frekvenciaváltókhoz jobban értők segitségét szeretném kérni.Esztergagépet szeretnék üzemeltetni/ean-1000 1.5kw/de a házban kettő fázis is van.Három fázisra tervezett/IN:400V/jaskawa v1000-et szeretnék használni,a három fázisú graetz-hid csak két ágát használva.Kérdésem az lenne, hogy nincs-e beépitve bemeneti oldalon fáziskimaradásvédő áramkör,ami letiltja a használatot.Addig nem merem megvenni,amig nem vagyok biztos a dologban.Segitségeteket elöre is köszönöm.István

svejk

Van benne, de kikapcsolható.
(L8-05 paraméter)

47xyj2fv

Köszönöm szépen a gyors,lényegretörő válaszodat,csak most kezdek ismerkedni a készülékkel.Üdv.István

dch7hz36

Sziasztok!

Van egy kiszemelt E2N esztergagép. Annak 380/220V (5/8,6A), 2,2 kW-os motorja van, nekem itthon csak 1 fázis áram van, B20A kismegszakítóval. Bírni fogja a hálózatom, ha egy 4kW-os Yaskawa frekiváltóval üzemeltetem? Bár ahogy számolom 17A-t vehet fel a frekiváltó az adott motor mellett. Jól számolom? (Input 1ph 35A, output 3ph 17,5A)

Köszönöm!

svejk

koferi

Sziuasztok,

Van egy 1.3kW-os 400V-os AC szervo motorom, amivel egy esztergagépet szeretnék meghajtani.
1 fázisú áramról frekvenciaváltón keresztül szeretném használni és a sebességét szabályozni.
Milyen frekvenciaváltót tudnátok ajánlani.
Ha jól gondolom, olyanra volna szükség ahol az adatlapon szerepel a szinkron motor is.
Mi a különbség a frekvenciaváltó szempontjából, hogy szinkron vagy aszinkron motort hajt?

svejk

Teljesen más a szabályozása.

Általában a vectorszabályzású frekiváltók tudják a szinkron motor üzemet, de nagyon a manuálok sem erőltetik.

Nekem sincs jó tapasztalatom velük, vagy csak béna voltam.
Vagy darabos volt kis fordulaton vagy kiesett a szinkronból terhelésre.
(talán állandó terhelésre jó lehet)

Itt a fórumon sem publikált még senki sem konkrét esetet.

Ha feltételen ragaszkodsz a motorhoz akkor keress hozzá saját meghajtót vagy keresd meg Robsy-t, Ő szokott gyártani ilyen motorokhoz meghajtóelektronikát ami jeladóval korrektül lekezeli a motorod.

De ha mégis sikerül frekiváltóval jó eredményt elérni, légyszi publikáld itt!

koferi

Köszönöm a választ megkeresem.

dch7hz36

Sziasztok! Van egy 4kW-os Yaskawa v1000 frekvenciaváltóm. Gépkönyve szerint maximum 20 kilóohm-os potmétert lehet alkalmazni. Viszont van nekem 22 K-s potméter, összeköthetem, vagy inkább rendeljek másikat?

ajpwg6jrn

dch7hz36

Nem lesz ebből baj?

ajpwg6jrn

svejk

" Gépkönyve szerint maximum 20 kilóohm-os potmétert lehet alkalmazni."

Ezt honnan vetted?

20 kOhm a frekiváltó analóg bemenetének a bemeneti ellenállása.

Ha te 22 kOhmos potit raksz oda abból baj éppen nem lesz, de a poti szögelfordulása és a kimenő frekvencia közt erősen nonlineáris lesz a kapcsolat.

Tessék csak oda 2,2 kOhmos potit venni...

by4h3cix4

Üdvozlet.Valaki tudna segíteni a frekvenciaváltott, a marómotorommal összekötni.A 17 kerületben lenne a gép,természetesen nem ingyen.Vadi új.

Révész Richárd

Típusa van, vagy rejtéj?