Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Fontos arra is gondolni, hogy a frekiváltók óriási hátránya a névleges fordulatszám alatt az arányos hajtás teljesítmény vesztés.
Tehát ha pl. egy 2 kW-os 3 f motor névleges fordulatszáma 2880 1/min, akkor tized fordulaton (288 1/min) csak P/10, azaz 200 W a kivehető teljesítmény. Ezzel szemben mechanikus áttétel esetén ezen a kis fordulaton ott a teljes motor P.
Tehát pl. eszterga esetében érdemes 1:2 - 1:4 lassító áttételt is használni.

dgwxjcujp

sziasztok tudna e valaki sgíteni ,ezt a vezérlőt szeretném össze kötni yaskawa v1000 freki váltóval,elöre is köszi

szabad paraszt

Mindenkinek koszonom a valaszokat.

Földi Péter

Sziasztok,

Freq drive működik, most már csak azt kell megoldanom, hogy COMM módban (Fieldbus-on) ki tudjam küldeni az éppen aktuális freki értékeket. Ha jól láttam, akkor ha az EXT2 üzemmódban vagyok és a 40002-es címre kiküldöm a skálázott értéket hexa-ban (REF1: 4E20 hex = 20.000), akkor a motor előzőleg beállított maximális fordulaton kellene, hogy forogjon. Ez esetemben 2840 RPM.  A REF lim a 1107 és 1108 regiszterekben, míg a min freq-max freq a 2007 és 2008-akban predefiniálva.

Jól látom szerintetek?

Köszönöm a válaszokat eddig is és ezután is.

(A vezérlés Siemens S7 1215DC)

dgwxjcujp

eladó 75 ert

dezsoe

Esetleg próbáld meg az [#t19#]-ban.

dgwxjcujp

Sziasztok, van itt olyan aki frekvenciavalto javitassalfoglalkozik?

dgwxjcujp

sziasztok keresek manualt moscon g5 höz,elöre is köszönöm

simarex

dgwxjcujp

google,:(semmi használható csak japán de a fordíto bele fürdik:(

dgwxjcujp

most akaro össze kötni a vezérlőkártyával de a számok h mit takarnak passz,freki váltót már fel programoztam és hibátlanuk megy a 1,5 kw os servo

dgwxjcujp

talán ez a dpf jo de itt se talalom

dgwxjcujp

dgwxjcujp

anyit ki derítettem h nekem az acm,dcm,for,v1 kell,de hogy ezen a váltón melyik melyik:(

simarex

A moskon a Samsungnak gyártott sorozat, de megegyezik a G5-ös sorozatal, egy pár paraméter hiányzik.