Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Bencze András

Neked DriveWindow Light 2-re van szükséged. Letölthető az ABB oldalról.

gaben

Mennyivel egyszerűbb, ha mindjárt linket is teszel. ;)
ABB DriveWindow Light

Földi Péter

Köszönöm Urak, le is töltöttem, mert csak nem boldogulok vele. Had kérdezzem meg, a station id-t mire kell állítani szerintetek, ha a plc id1-en van? Már mindent kipróbáltam...

gaben

Jó kérdés, még sosem volt dolgom PLC-vel. [#fejvakaras]

Révész Richárd

Ugyan úgy kell beállítani mint a PLC-ben van, máskép nem fogják látni egymást.
Amúgy mennyi adatot kell írni és olvasni a frekiváltóban?

Révész Richárd

Azért csak sikerült fas..got írnom.
Tehát ha a PLC az 1-es akkor a frekiváltó 2-es.

Földi Péter

Szia, köszi a választ. Ahogy írtad, úgy próbáltam én is, de semmi. Plc 1-es id, Freq 2-esen, de semmi. Nem látják egymást még mindig, már nem értem.

Földi Péter

Dupla szót kellene írni. Vagyis 1 control word és egy status word.

Révész Richárd

A PLC-ben meg kell hívni egy blokkot, ami beállítja a soros kommunikációt.
Azután egy másik blokkal kérdezed a frekiváltó egy vagy több modbus regiszterét.
Valahol a manuáljában biztos le van írva a modbus kiosztása.

Földi Péter

Illetve még azt nyomozom, hogy jó-e a kábel lábkiosztása, mert a 3-as és 7-es lábakon. Furcsa, mert a leírásban a 3-as a pozitív és 7-es a negatív jelszint, de a csatin ez fordítva van. Kimértem az imént. Köszi a választ.

Révész Richárd

Milyen a kommunikációs kártya típusa a PLC-n.
Mert nem találtam olyat amin ez a bekötés van.
Ha lehet dobj fel egy képet a PLC bekötéséről.

Földi Péter

CM1231 (siemens) a modul azonosító. Képet csinálok, de sok minden nem látszik a vezérlő szekrény miatt sajnos

Bencze András

Ott csak upgrade-k vannak.

Földi Péter

Nem tudom, hogy látszik-e valami belőle

Földi Péter

Elírtam, a tip, CM1241.