Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

4h4344ty

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. A lehetőségekkel tisztában vagyok, de azzal nem, hogy egy kezdőnek meddig érdemes elmenni. Elég, ha csak a főkapcsolót bekapcsolom és elindítom
a motort egy frekin, vagy érdemes mondjuk a soros porton felprogramozni, mert az sok új lehetőséget megnyit, vagy sokkal könnyebb használni.

dtb

Ránéztem a manual-jára, ez egy korrekt kis szerkentyű (ha ez a tied) ezt fel is lehet programozni, hogy az Mx bemenetekkel lehessen vezérelni, de szerintem jobb a soros port, bár ahhoz meg rs485/rs232 átalakító kell. Rosszul teszed fel a kérdést szerintem. Én kérdezem Tőled: Mennyire érdekel ez az egész? Mert ha érdekel, akkor azzal kezd, hogy elolvasod a gyári leírását alaposan, és már olvasás közben rá fogsz jönni a lehetőségekre.

4h4344ty

Ilyenem van. Természetesen a manualt végigtanulmanyoztam. Biztos rosszul teszem fel a kérdéseket. Igazából nem arra vagyok kíváncsi, mik a lehetőségek, hanem hogy melyiket érdemes megvalosítani. Pl. a soros portot nem túl egyszerű megvalósítani, fel kell programozni és a motort is tönkre lehet vágni vele. Az se tiszta, hogy érdemes-e a CCW irányt is megcsinálni, vagy csak egész ritkán lehet rá szükség. Vagyis a tapasztalatokra vagyok kíváncsi, mert elvileg bármelyik megoldást meg tudom valósítani.
Az se tiszta, hogy soros vezérlésnél a program kap-e valós visszajelzést a fordulatszámról, mert akkor nem kell azt külön visszavezetnem.

dtb

Én nem vagyok villanyász, azt a részét már elmondták a hozzáértőbb fórumtársak. A vezérlést viszont én mindenképp soros porttal próbálnám megoldani. Először szétnézni különböző fórumokon, hogy az általad használt programhoz (mach3, uccnc, linux) van e valami használható plugin. Kis szerencsével találhatsz olyat, ami esetleg nem pont a te frekiváltódhoz íródott, de esetleg használható. Ha ez nem járható, még mindig lehet kisérletezni makróval, scripttel, stb. Ha ez nem járható semmiképp, akkor a manual szerint fel lehet programozni az Mx bemeneteket, hogy melyik milyen funkciót kapjon, ez esetben ezeket kell drótozni a vezérlőd PIN kimeneteivel. Vezérlés szempontjából a legprimitívebb a potméteres, és nyomógombos megoldás, de ugye izlések és pofonok...

TyuTyu68

Sziasztok,
Velemenyek erdekelnenek:
vizes kinai 2.2kw-s marohoz a szokasos HY vagy Siemens V20 frekivalto lenne jobb ?

TyuTyu

Bencze András

V20 nem igazán felhasználóbarát. De kinek a pap kinek a papné...Másikról inkább nem szólnék.

TyuTyu68

Mas javaslatra is nyitott vagyok.
Mit javasolsz ? (Akar Siemens is lehet viszonylag jol tudom oket venni)

TyuTyu

dtb

Szia,
Nekem HY van. Létezik hozzá mach3 és uccnc plugin is. Eddig nem volt vele bajom.

svejk

Ahhoz a motorhoz teljesen jó amit ad vele a kínai, egy űrtudásúval sem lesz szebb a munkadarabod.
Sőt még hibással sem találkoztam.

f6hcey09y

Ezzel a SpindleBlok-al valaki jutott használható eredményre? A kézikönyvét megtaláltam, az említi az SbConfig programot a felkonfigurálásához, de azt nem találtam meg (illetve amit találtam, annak a telepítője elszáll hibával). Valakinek megvan esetleg ez a program?

6rk75uezn

Segitségér fordulok hozzáértőkhöz,mert kiakaszt egy most vett váltó.
Lenne valaki aki ismeri az Altivar 31-es váltókat?

6rk75uezn

Segitségér fordulok hozzáértőkhöz,mert kiakaszt egy most vett váltó.
Lenne valaki aki ismeri az Altivar 31-es váltókat?

simarex

Mire lenne szükséged vele kapcsolatban?

6rk75uezn

6rk75uezn

Ha valaki használ Yaskawa v1000-res váltót és tudna segiteni a  programozásában az kérem jelezze üzenetben.
Köszönöm.