Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

xit3medzv

Szép jó napot!

Vettem egy frekiváltót ma az adok-veszekben, mert tegnap sikerült az Omron-t eldurrantani. Bekötöttem, Teknomotort hajtok vele, nem pörög fel rendesen.
Alsó frekinek beállítottam 100Hz-t, felsőnek 300-at.
Lendületesen megindul, kicsit visszaesik, enyhén hullámzik a fordulat, gyanítom melegedne-is, mert 5mp üzem után már langyos. Mit bénázok el? Mit kellene még beállítanom?

xit3medzv

(Én csörgettelek meg, valamivel jobban pörög már, de mint írtam lent, nem pörög fel rendesen, köszi a segítséget! :)

ANTAL GÁBOR

Oszt az f/ U karakterisztika végpontja az helyes?  300 Hz en kellene kapni a motornak  deltában 220V ot .  Gondolom magyar hálózatról  táplálod  .     Akkor  delta a kötés és az f/ U nál a f max = 300 Hz  at 220 V t kellene programozni !!
  Gyengébbek kedvéért at = nál-nél ( magyarul )

Én elsőre lineáris f/ U  karakterisztikát programoznék   .. Nem szabad melegednie !!!

xit3medzv

Köszi.
220? Bakker. Nem tudok a menüben 380-alá menni. Dolgozom rajta.

izbeki

Csillag lesz az, maradhat a 380!
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

ANTAL GÁBOR

Az hogy csillag lesz az Ok . De akkor az is legyen !!!( fizikailag !! ) mert deltában ugyancsak melegedhet

Jó lenne többet tudni ... Sok motor égett már le ( frekiváltóval működtetve ) mert rosszul lett beprogramozva az f/ U karakterisztika .  Tipikusan 50Hz  at 220 V ( de felőlem 380V is lehet mert az is rossz )  egy 300 Hz es motornál  

( én szóltam ....[#kacsint])

Révész Richárd

Csillagba kell kötni a motort. A frekiváltó 3x400 voltos azt nem tudod lehúzni 220-ra.
És ne is kösd deltába mert hamar leég.

xit3medzv

4éve megy a motor az Omronnal, szóval annak a bekötéséhez nem kell nyúlni.
Viszont nem pörög fel.
Motor 3mp után túl nagy áramfelvétel hibával leáll, kapitális Kiolvasva ezt írja: 12.5A, 540V
Kezdek elveszni, mi az az 540V?

simarex

És ha csillagban megkapja a 400V-ot?

xit3medzv

ANTAL GÁBOR

A motor adatlapja szerint csillag 380 V  ( nézd meg!! )    Ok lehet a húrt feszíteni de minek ?? A feszültség négyzete számít a melegedésben  .   10.8 % , nem sok de minek  ha a PWM  mel azt állítom amit igényel ??

xit3medzv

Ezt állítottam be. Felpörgés közben megtorpan, kicsit visszaesik és ott marad. [#conf]

svejk

Így nem csoda ha megtorpan, hiszen 100 Hz-en valószínű túltelítődik.

Első körben egyenes legyen a karakterisztika és a minimális feszültséget vedd le a minimálisra amit enged.
Később a minimális lehet 50 Hz 60 V körül.

Felfutás közben mindig az áramot figyeld, addig kell állítgatni amig nem lesz a felfutás közben konstans.

xit3medzv

minimális feszültséget vedd le a minimálisra amit enged

Nem találok lehetőséget a feszültség állítására.

xit3medzv

Megoldódott Adamant fórumtárs segítségével. A base freq. lett beállítva minimumnak. Megjegyeztem mindörökre. Köszönöm mindenkinek a segítséget! [#eljen]