Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

GPeti1977

ab

Kitargyaljuk ezt is?
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

Oszi53

Levonni a konzekvenciákat.

Bencze András

Mit kell ezen kitárgyalni? Leírás alapján vektoros és PID-et is tud, de egyébként U/f vezérlés esetén rendes beállítás mellett is csak szlipnyit eshet a fordulatszám. Az eredeti kérdésedre válaszoltam. A betápláláshoz mindenki hozzá tud szólni.

fn47xk7ei

Nekem is 3 fázisú hálózatom van itthon és ugyan ez a frekvenciaváltó is de "valamiért" meg sem próbáltam rákötni a 3x400 V-ot . Az sem kötelező , hogy 230 V AC-t kössél rá ! Mehet az DC-ről is azaz már a bekötés előtt egyenirányítod a hálózati 230V-ot és puffereled és ezt kötöd rá . Mindjárt közelebb leszel a névleges teljesítményéhez .

Oszi53

Jó ötlet, köszönöm!

fn47xk7ei

Azért előtte ellenőrizd le , hogy a vezérlés és a hűtőventilátor nem-e segédtranszformátorról üzemel . Mer ugye előfordul olyan is és akkor [#csodalk][#kacsint]

simarex

Akár akkumlátorból is össze lehetne rakni a dc kört és napelemmel tölteni ha már akarjuk bonyolítani?[#nemtudom]

Messer

Nagyon el vagy tévedve és nem hagyod, hogy útbaigazítsanak...

Oszi53

Ezt hogyan lehet leellenőrizni? A hűtőventillátor a sorkapocs adott pontjaira csatlakozik, a vezérléséről meg pont annyit tudok, mint a kezdetekkor, vagyis lényegében semmit.

Oszi53

Ezt miből következtetted? Az eddig világos, hogy vagy Japánba megyek a frekiváltót használni, vagy egy fázisról használom. Eddig az utóbbit gondoltam megvalósítani, habár az előbbit sem zártam még ki.

Messer

[#smile] Akkor mégiscsak helyes konzekvenciákat vontál le.
Csak eddig titkoltad.

fn47xk7ei

Inkább nem szólok bele mert rögtön lecsesznek ![#nemtudom]

Oszi53

Ki tett veled ilyen galádságot?

Oszi53

Üdv!
Most jutottam idáig, rákötöttem a három AC bemenetből kettőre a 230 V-ot. Kigyulladt a zöld led, és egyenletesen világított.
A kondenzátor blokkon 314 V DC-t mértem, a kimeneti három fázis kapcsai között 1 V AC alatti feszültséget mértem, mindhárom variációban. Akkor most gondolom tovább lehet lépni.