Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

fapp2k7pz

ifpm5uv3

Sziasztok. Hozzájutottam egy Lenze 8200 vector 2.2kw frekiváltóhoz. Hogy lehetne ezt müködésre bírni? Olvasgattam az adatlapot, de magas ez nekem.

simarex

Szia!
Letöltesz egy kezelésit.
Bekötöd a potit (7,8,9) Rövidre zárod a 20-28-as pontokat és elindul, amennyiben a gyári alapprogram van benne.
Ha nincs hiba akkor villog a zöld led.
(jó lenne egy gyári resetet csinálni de ahhoz kell kezelő felület  esetleg PC kapcsolat amin keresztül meg lehet csinálni a resetet.

ifpm5uv3

Sajnos így kaptam, semmi nélkül. Napokban letesztelem, hátha fog potival müködni.
Köszi.

simarex

Ha eljössz akkor itt betudjuk állítani.

ifpm5uv3

erdelyi72

Sziasztok,

segítséget szeretnék kérni frekvenciaváltó témában.

Egyik barátomnak van egy 7.5kW teljesítményű 3 fázisú befúvó ventilátora (fixen csillagba kötve). Ezt szeretné áramkimaradás esetén táplálni egy 8kW névleges teljesítményű aggregátorról (természetesen direktben nem tudja felpörgetni az aggregátor a motort). Kérdésünk az lenne, hogy egy frekvenciaváltó megoldaná e az indítási problémáinkat és ha igen, ez kb milyen költséggel járna.

Köszi előre is!
Erdélyi Róbert

simarex

kútfúrók is agregátorról hajtják a frekiváltós motorjaikat, nekik működik itt is kell hogy működjön, lassú felfutással, de figyelni kell az indítás álló vagy forgó ventilátorral történik.
egy 7,5KW váltó 70-80e ft körül van, van nekem is, de szét kell nézni a piacon.

erdelyi72

összehozhatlak az érintett haverommal?

simarex

Igen , adatlapomon minden elérhetőség.

erdelyi72

n4wch8k4i

Sziasztok!
Szeretnék egy megvásárolni egy forgató gépet,amit hegesztéshez szeretnék használni.
Viszont állandó fordulatos  és az túl gyors a  hegesztéshez.Kaptam egy olyan infót,hogy belehetne kötni egy frekiváltót ami megoldaná a fordulat problémát.Ebben szeretném a segítségetek kérni!Jelzem analfabéta vagyok a témában.:)Csatolok képet a masináról.

designr

A motor ami rajta van alaklmas hogy egy kisebb frekvenciaváltóval meghajtsd.
Itt a fórumon jó áron szokott lenni ilyen.
Kicsit fáj az ember szive hogy ezt a preciziós kis körasztalt hegesztéshez használod.
Attól függően hogy 1 vagy 3 fázisod van ,keress frekiváltót.

designr

A kérdés neked is..de ha valaki ismeri..
Ez a kis orosz körasztal egy szerszámköszörű része volt?
Nóniusz és kézi üzemmód hiányában gondolom..

n4wch8k4i

Még nem vettem meg.Más megoldás is érdekes  érdekes lehetne,de ezen a téren sajnos nincs tapasztalatom.Fogalmam sincs mire használták.