Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

zozo

[#nyes][#taps] köszi mindkettőtöknek :)

Kipróbálom majd egy másik motorral is, ami modernebb egy kicsit, nem ilyen "malac" fazon, talán az csendesebben fut majd.

PSoft

"...nem hallom a 8 KHz fölöttieket és a feleségem hangját..."

Utóbbi...nálam is igaz.:)
Mondjuk eddig se volt gond, eddig is nálam volt a poti gombja.[#nyes]

kuner

Nagy kérdéesem lenne hozzátok:

Háromfázisú betápot igénylő frekiváltót mi módon tudnám működésre bírni egy fázisról? Van rá mód?
0,37W-os motort hajtana 0,75kW-os inverter.

svejk

A fázisfigylést ki lehet benne kapcsolna, -ha egyáltalán van benne- és elé raksz egy 230/400 V-os autótrafót.
ilyen kis teljesítménynél teljesen korrekt megoldás.

Aztán van még egy pár de ahhoz ismerni a kell a belső felépítését a frekiváltónak.

kuner

Értelek.
A trafónak ebben az esetben mekkora teljesítményűnek illene lennie?

svejk

Az energiamegmaradás szerint legalább motor teljesítményű.

Autotrafóban egy 400 W-os nem nagy méret.

fn47xk7ei

De hány V az a betáp három fázis ? Elsőre az a fontos , és azért kérdezem ( persze neked könnyű mert látod a frekiváltódat) mer határozottan nem írtad le , hogy 3x400 V-os a frekiváltód bemenete . Az enyém példának okáért 3x230V-os bemenettel rendelkezik és simán rákötöttem az egyfázisú hálózatra - működik .Csak egyszerű megjegyzésnek szántam a hozzászólásom . [#worship]

dtb

Szia,
Nem ismerem ezt a típusú frekiváltót, de próbáld meg a pólusok számát változtatni, (ha lehet) annak a rossz értéke (is) tud ilyen jelenséget produkálni.

kuner

Természetesen 3x400v.
3x230-nál nem lenne gondom,volt szerencsém már hozzá.
Frekiváltó nincs még meg, csak keresem a lehetőséget, hogy ha esetleg 3x400-as jön velem szembe, érdemes e megvenni.

kuner

Köszönöm! Ennyire tippeltem én is.

fn47xk7ei

Akkor nem szóltam ![#kuss]

designr

Olyan olcsók már az invertere..kár variálni.Vegyél egy 400 w-os 1 fázisút..Kinai olyan 14 körül van az uj..

uhf57gbx7

Sziasztok !
Segítségre lenne szükségem !
Van egy 230/ háromfázisú 1,5 kw os frekiváltom de nem tudom a pontos bekötését és a beállítását .Remélem valaki ismeri ezt a típust és tud segíteni . (Schneider ATV28L/u29M )

fapp2k7pz

Sziasztok!
Adott egy HY02D223B TYPE 2-es frekvenciaváltó. A marómotort tudom vezérelni, panelről ezt könnyű volt beállítani. Tudom a frekvenciát potméterrel is állítani, nem gond. Viszont hogy tudom rákötni a DB25-1205-ös illesztőkártyára, és hogy kell a Mach3-at beállítani, hogy onnan is lehessen vezérelni a marómotort? Van valakinek ebben tapasztalata? Sajnos ehhez a frekiváltóhoz semmit sem találtam. Panelről tökéletesen üzemel.

fapp2k7pz

Szia!
Altivar 28 Manual
Itt az angol kézikönyve, ez alapján eltudsz indulni.