Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

"Szerszámgépeknél, amire a kérdező is feltehetőleg használni fogja, nem jellemző a nagy tárolt mozgási energia"

Esete válogatja.
Ahogy írtam, a szükséges P növekményt az adott gép hajtáslánc összetevői, az alkalmazás jellege, adatai határozzák meg. Ezekre világos műszaki képletek, összefüggések vannak.
Nyilván más egy kis műszerész padon kis fordulaton irányt váltogatni komótosan (ide még lehet fékellenállás se kell), és egészen más tészta ez pl. egy 300 mm-es tokmány esetén nagy fordulaton.

kmajer

Csuhás

Igen igaz, bár aki esztergál néha az tudja ritkán váltunk forgásirányt nagy fordulaton 300-as tokmánnyal...

ab

Kosz!

Uj gyartasu motor. Van hozza frekvenciavalto, 3F-rol taplalva.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

ab

Tudhat olyat a frekvenciavaltom, hogy tachogenerator jelet fogadja es terhelestol fuggoen szabalyoz? Vektorszabalyozasu, de nem tudom milyen funkciot kellene keresnem, illetve milyen tachoval lenne erdemes szerelni, ha lehet?

simarex

Tacho generátor helyett encodert használj, nem minden váltó tudja kezelni.

Bencze András

Ha tud PID-et és a visszacsatoló jelet analóg (0-10V) bemenetről veszi akkor igen. Tacho feszt le kell osztani 0-10V tartományba. Ha kétirányú a forgás, akkor bipoláris +-10V bemenet kell. Ha csak unipoláris van akkor a 0-t kell eltolni 5V-al.

ab

Egyszerubb, ha linkelem a tipusat: frekvenciavalto

Mivel nem ertek hozza kelloen, valoszinuleg nem megfeleloen mukodik a V/f szabalyzas. Ennel tobbet, jobbat lehetne kihozni visszacsatolassal (mar ha kepes fogadni)?

Oszi53

Sziasztok!
Szert tettem egy Parker (model: 453566492551) 3 fázis be ki 0-400Hz 3.75 kW-os frekvenciaváltóra.
Egy E2N eszterga  (2,2 kW)fordulatszám szabályozására szeretném használni (van 3 fázisom) amit eddig a saját kapcsolóival használtam. Sajnos kezelőpanel nincs hozzá és a hozzáértésem nyilvánvalóan kevés. Egy konkrét kapcsolási rajzzal tudnék mit kezdeni, hogy elkészítsek egy kezelőpanelt, amiben egy fordulatszám szabályozó potméter és néhány kapcsoló van, de a rendelkezésre álló dokumentáció ilyet nem tartalmaz. Kérdésem, hogy tud-e valaki segíteni, hogy életre keltsem a frekiváltót, természetesen méltányos ellentételezésért, vagy be kell lássam, hogy ez nem nekem való?
Első körben meg kellene tudnom győződni arról, hogy egyáltalán működik-e a készülék, mivel nem szeretnék túl sokat belefektetni egy döglött alkatrészkupacba.
Előre is köszönöm.

simarex

Ha az adattáblájáról tennél fel egy képet

ANTAL GÁBOR

Kb 4 ember van a fórumon akinél működik ilyen . Elsőre : nem 3*230 a betáp ?  Mert akkor oda kell figyelni .   Pc ről fel lehet programozni  de kell egy átalakító . Potit tudsz rá akasztani , és start / stop kapcsolót .  Nem komfortos de ha annyiért szerezted mint mi akkor bőven megéri az árát . Én csináltam egy előtöltős komoly DC buszt és arról működtetem.

fn47xk7ei

"Elsőre : nem 3*230 a betáp ? " De bizony az .[#eljen]

simarex

Első körben köss a bemenetre 230V-ot ha nem veri a biztosítékot és világít valamimelyik led tovább léphetsz

fpd0kbd4

Szia!
  Neked,vagy bárkinek sikerült a kimenő feszültséget mondjuk 160V -ra programozni. Nálam nem fogadja el ezt az értéket. Egy AC szervó motor meghajtás lett volna a cél. Egy sikeres felhasználó  nyilvánosá tehetné a sikeres  programozás menetét itt!

Oszi53

Íme a kép a készülékről.
A használatijában az van, hogy amíg mindent rá nem, kötöttem, addig ne helyezzem feszültség alá. Ezek szerint ez csak arra vonatkozik, hogy ne feszültség alatt babráljam és nem azt, hogy terheletlenül elszáll, mint némely villanymotor.
Amúgy 3*200-240 V a feszültsége, ahogy nálam a hálózat is.