Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Milyen motort hajtasz vele?
Írd ide az adatait.

3ebj3bk8b

Fanuc alpha M9/3000 AC Servo
1,8KW
6,8A
161V
200Hz  3000ford/perc

Ez a marógép főorsó motorja

svejk

Ejj, de belevágtál a lecsóba!
Rögtön szinkronmotor kezdésnek?[#wow1]

No majd feltétlen számolj be az eredményről!

3ebj3bk8b

Addig egy altivar 11-es hajtotta, azt simán beállítottam.
Azzal csak az a baj, hogy nincs fékellenállás benne meg csak 200Hz-et tud.

svejk

svejk

[#conf] node a ATV11-es nem is vektoros...
érdekes...

3ebj3bk8b

Nekem ez van:
ATV11HU41M2E

Van benne olyan hogy Sensorless flux vector controll.

Azt hittem, hogy ettől vektoros.

svejk

Attól... bizonyára én emlékeztem rosszul, bocsi![#worship]

3ebj3bk8b

Lehetséges e az, hogy ezzel a régi Firmware-rel ez mégsem vektoros frekiváltó??  Nagyon nem tudom úgy beállítani, hogy stabilan működjön.
Egyenlőre visszatettem az ATV11-et.
Bármilyen manualt letöltök az már a 3.00-tól magasabb firmware frekiváltó leírása. Emiatt hittem azt, hogy vektoros.

Lehetséges ennél e firmware update?

Driver1

Tiszteletem az Uraknak! Keresnék Omron J7-es(j7az40p7) frekiváltóhoz service manual-t,kapcsolási rajzot,hátha valakinél rálelek,köszönöm.

svejk

Szerintem kizárt, hogy találsz.
De egyébként is ha nem a tápegység vagy a DC töltőkor a hibás akkor úgysem rentábilis (IGBT modul) a javítás.
Ezek az agyonintegrált frekiváltók már nagyon nem szervizbarátok. :(

Driver1

Igen,sajnos elég sok nyomozás után sem találtam semmit.Eredetileg pufferkondi robbanás volt ami elvitte magával az igbt-t azon belül is az egyenirányító hidat.Modult kicseréltem,Kínából baráti áron be lehetett szerezni,elektronikát is rendbe raktam de most meg amikor indítaná a motort GF hibát ír egyből(földzárlat) motorral,motor nélkül is,az az áramköri rész érdekelt volna ami figyeli a test felé az áramot,sajnos a panelen pont a modul felől van,így megint ki kell forrasszam.Nem baj ünnepek között lesz mivel molyolni [#vigyor]

dtb

Nem vagyok a téma szakértője, de a Parker frekiváltó is használja ezt a kifejezést:"Sensorless flux vector controll". Először mniket is félrevezetett ez a megnevezés, de aztán a mauáljában megtaláltam az ide vonatkozó részt:

"A Spindleblok is designed to provide full speed control down to one percent of the rated speed of the motor. If the commanded speed drops below this level, the drive will enter a DC hold mode where DC current is injected into the motor phases. The drive will switch back to sensorless flux vector mode as soon as the speed command exceeds one percent of the rated speed. Note that rated speed is defined as the minimum speed at which the motor requires full line voltage"

dgwxjcujp

Yaskawa J1000 eladó 35e

svejk

Segítséget kérek!

Micromaster 420
Nem lehet bekötni a vezérlését 3 vezetékesre??? [#wow1]