Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

simarex

Van egy pár eladó váltóm  100W-125KW -ig

n4wch8k4i

Vajon milyen fordulatot tudok vele elérni?Mennyiért adod?

GPeti1977

Milyen fí relé kell a frekvenciaváltó elé rakni amelyet nem nyom le bekapcsoláskor?

designr

A motor és a kis körasztal között még szerintem van egy lassitó fogaskerék áttétel.
Mert a motor adattábla szerint 2790 és 0,5 /min.
A körasztal csiga pedig 40-es..ez igy nem jön össze.
Ha tényleg 0,5-et forog percenként akkor frekiváltóval jó lesz neked.

simarex

Szelektívet  erre az alkalmazásra fejlesztettek

n4wch8k4i

kb 100-120/perc a fordulata.Most ,akkor jó lehet hozzá a frekiváltó?Sorry az értetlenkedésért,de sötét vagyok a témában.

svager

Elvileg jó hozzá a frekvenciaváltó.
Gyakorlatilag viszont ha drasztikusan csökken a motor fordulat nem biztos,hogy marad annyi ereje hogy használható legyen.
Szerintem ha azt akarod,hogy percenként csak 1 körbefordúlás  legyen nem fogja ezt tudni.

n4wch8k4i

Szerintem percenkét 2-4fordulat is elég lenne.

000000000

Szerintem az optimális fordulatszám erősen függ attól, hogy pl. mekkora átmérőn hegesztesz. Nyilván minél nagyobb a D, annál kisebb n kell neked. A n=v/D/pi alapján számolgass a te munkadarab és v (hegesztési sebesség) értékeidnek megfeleően. Ezután tudsz jó döntést hozni, milyen tartományú forgató is kell neked.

n4wch8k4i

30-60mm átmérő közt lesz a hegesztendő átmérő.

000000000

Ez elég kis méretű munkadarab lehet, ha a súlya sem sok, akkor neked nem is kell egy ilyen "böhöm" nagy forgató, van rá más megoldás.

n4wch8k4i

Igen én is kezdek rájönni,hogy felesleges ekkora cucc. Lengéscsillapító házakat szeretnék vele heggeszteni 3-4kg-nál nem nehezebb.Tudnál esetleg alternatívát?Löszönöm a segítséget előre is!

000000000

Szia!

Ne szemeteljük tele a frekveciaváltó topikot, ezért ide írok.
Aléternatívaként javaslok egy 0.9 fokos nema 23 vagy 34 méretű léptetőmotort potméteres működtetéssel mikrostep hajtással. A motor tengelye még ezt a 3-4 kg alkatrészt direktben elbírná, így nem kell semmiféle körasztal, csak a motor.
De egy DC ablaktörlőmotor is szóbajöhet ugyancsak potis állítási lehetőséggel.
Ez két ötletem van.

000000000

Privátba akartam írni, mivel ez már nem frekiváltó téma.

gxz7k75zc

hali a leválasztó kártya 16os 17 es lábra kell a frekváltón dcm és for ra kell kötni mach 3 ba be kell álitani spindle output 1 14 nekem megy igy