Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

"... csak drága a villanyfűtés..."

Az igaz, hogy fűt de szerencsére nem kell a meddőért fizetni.

Bár aztán, hogy frekiváltó mit csinál vele még talán sosem mértem. [#nemtudom]

jani300

Hát én úgy tudom hogy az új digitális órák már mérik a meddőt is ...
De ezt csak úgy hallottam , de azt is hogy többet is kell fizetni óracsere után .

jani300

Na ja azért már én is gondolkodtam hogy az inverterek inkább kapacitív jellegűek lehetnek . Habár a diódák nem engednek visszáramot .
Valaki komoly tudással írhatna is akár erről néhány szót .

svejk

Lehet, nekem még hagyományos van.
[#415@Szalai György] biztos tudja az igazságot.

Valamelyest javít a helyzeten, hogy mivel 400 Hz-es motorok ezért vastag vezeték - kevés menetszám, tehát kisebb a tekercsellenállás mint az 50Hz-es mociknál.

Szalai György

Van, amelyik típusú mérő méri a meddő fogyasztást és van, amelyik nem.
Hogy fizetni kell-e érte, azt nem a mérő dönti el, hanem a szerződés.
Akinek fizetnie kell a meddő fogyasztásért, az tudja is, mert olyan szerződést irt alá.
Akinek meg olyan a szerződése, hogy csak a kWh-ért fizet, annak hiába tárolja a mérője a kVAr értékeket, az csak tájékoztató adat lehet.

svejk

Köszi!
A cégek, vállalatok régen is fizeték a "büntit".

Szalai György

Csak akkor fizet "büntit" ha túllépi a szerződéses értékeit.
Neki sem muszáj tiszta óhomos jelleggel fogyasztania, de ami sok, az sok.
Na, majd ha már a hálózat szennyező paramétereket is mérni fogják, akkor lesz kétségbeesés.
Mert csak nő a rengeteg kapcsolóüzemű készülék okozta problémakupac.

PSoft

Mert, ha majd fizetsz/fizetünk az okozott "problémakupac"-ért, akkor az...Nem is lesz???

A mókus én vagyok a kerékben, de...
Én úgy gondolom, nem -csak- belőlem fogyasztóból kéne azt kisarcolni.

Szalai György

Te inkább fizetnél havonta valami pótdíjat a szűretlen frekvenciaváltóid okozta zavarkeltésért, vagy inkább vennél egy szűrőt? (Akár aktív felharmónikus szűrőt.)
Mert ha inkább a vállalkozásodba forgatnád a pénzed, a szolgáltató hizlalása helyett, akkor igen.
Nem is lesz.

A zavarszűrés is csak motiváció kérdése.
A számlacsökkentés lehetősége pedig mindég bevált módja a hajlandóság növelésének.

PSoft

IdézMert csak nő a rengeteg kapcsolóüzemű készülék okozta problémakupac.

Elsősorban nem az itt-ott előforduló "sufni frekiváltókra" gondoltam, hanem a rengeteg egyéb, kapcsolóüzemű bizbaszra, amelyekkel ma már, tele az ember lakása/környezete.

Nekem úgy sejlett, hogy Te is inkább azokra gondoltál.

svejk

A kis háztartási bizbaszok sok zavart szerintem nem igen okoznak, egyrészt a nagyon kínaiaktól eltekintve rendes zavarszűrővel vannak ellátva, a jobbak PFC-sek.
Viszont összességükben bizonyára szívják a szinusz tetejét.
(a PFC-t igazából ez utóbbi ellen találták ki)

Az iparban is elég rendes a szűrés, de ott még PFC-vel nem találkoztam, tehát azok bizonyára horpasztanak.

Szerintem a 70-es évek thirisztoros cuccai voltak csak az igazán zavaróak.
Igaz akkor meg abból még nem volt sok.

svejk

Majd újra felfedezik a forgó elektromechanikus átalakítókat, azok mindkét dologra hatásosak.
Persze ez csak vicc, mert azokhoz túl sok nyersanyag kellene.

PSoft

Tudok olyan műanyagos üzemet, ahol a mai napig forog a "motorgenerátor".
Napi szinten használják róla a spec. kisgépeket, csiszoló, fűrész, fúró, szabászolló...stb.

svejk

Béna vagyok.
Nem találok manuált a VECTRON VC 400-45-höz.

Így néz ki.

Hátha valaki találkozott már vele.

simarex

Lust oldalán nézted? Csak a címke más.