Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

Van itt sok V1000-es felhasználó.
Melyik progival lehet birizgálni PC-ről a szerkezetet?
Paraméterek mentése, visszatöltése, stb...

Az én régi DriveWizard-om nem ismeri már ezt az újabb típust.

Remélem  kábel sem bonyi...

designr

svejk

Ez kérdés, hogy van-e ilyenem vagy sejtés hogy jó lehet hozzá.
Valahol van egy régebbi verzióm, megkeresem.
Köszi!

designr

Szerintem van ilyened..nem tudom jó-e hozzá..vagy esetleg DriveWorksEZ

svejk

Úgy nézem a Drivewizard Industrial viszi.

De  úgy látom ez a Yaskawa is elqrvult már...

designr

Azért még mindig ez a Number 1..
Nemhiába elviszik mindig..
Érkezett uj megint ha kell valakinek.

svejk

rezsici

Elnézést, hogy későn reagálok, csak egy temetésen voltam vidéken. Használtan lett véve a frekiváltó, így először vissza lett állítva minden gyári értékre, mert nem indult el vele a motor. Eddig még csak a fel és lefutás lett elállítva (3mp), mert egyenlőre még csak a külső vezérlés bekötésének fázisában vagyunk. A külső potméter és az indító-leállító gomb már működik, még az eszterga irányváltó kapcsolóját és a mágneskapcsolót kell valahogy beiktatni.
Rezsici

svejk

No látod, megy ez...
De ugye nem a frekiváltó és a motor közt lesz a mágneskapcsoló?

svejk

Viszi... de azért volt szívás.

( 10 éves felrobbant V1000-est annyira életre keltettem, hogy ki bírtam olvasni a paramétereket.

A lentebb említett progival elsőre könnyen ment, egy notira file-ba lementettem.

Másik helyszín:
Zsír új másik V1000-es kicsomagol, színre szagra, típusszámra passzol.

Notira feldug, nincs kommunikáció..., sapka fordul a fejen.

Másik USB-soros átalakító, másik kábel, semmi.

Vissza előző helyszín, régi frekiváltó, van kommunikáció.

Noti csere, igazi RS232-vel rendelkező P1 700 Mhz-re, az új frekiváltónál továbbra sincs kommunikácó.... anyázás.

De ezen régi, lassú notinál el bírtam kapni egy pillanatra felvillanó ablakot, hogy valójában meg van a frekiváltó, de rögtön után ad egy másik ablakot, hogy nincs kommunikáció.

Nosza NET, Drivewizard industrial frissítés, van kommunikáció.
Persze mert az új frekiváltó vagy 10-el frisseb firmware-rel rendelkezett.
Ez még nem is lenne baj, hogy fejlesztik de akkor ne azt írja ki hogy nincs kommunikáció.
Falhoz a programozókkal! [#violent]

rezsici

Az túlzás, hogy megy, haladgat csak piszkos lassan. Nem a váltó és motor közé gondoltam, mert úgy tudom oda semmit nem lehet kötni. Az az elképzelés, hogy: 230V-> megszakító -> mágneskapcsoló ->frekvenciaváltó. Nyomógombról az eszterga indítása és leállítása, kapcsolóról az irányváltás. Jó lehet ez az összeállítás?
De a frekiváltó egyéb beállításai nagyon érdekelnének, hogy hogyan lehet a legjobb teljesítményt kihozni a motorból.
Rezsici

svejk

Ha a manualban leírtakat követed akkor nem követsz el hibát.

Biztos nem lehet a motorodat 3x220 V deltába kötni?

dtb

Falhoz a programozókkal! [#violent]

Hmmm... Nem kéne őket bántani :-) Meg ez inkább support [#phone]:-)
Csak egy mezőt kell felrakni
[#worship][#worship][#worship]

svejk

rezsici

Deltába van kötve a motor, 3x230V. Pont azért lett áttekercseltetve, hogy lehessen deltába kötni, mert Dahlander volt de csak 1 fázisunk van.

Követném én a manuált, de amikor jönnek a szakszavak meg értékek.....azt se tudom mit olvasok.

Meg most belefutottunk a mágneskapcsoló bekötés problémába. Illetve úgy néz ki működik ahogy bekötöttük, de amikor behúz borzalmas kerregő vagy csattogó hangja van. Ha csavarhúzóval kicsit oldalra feszítem a felső vasmagot, akkor csendes lesz. Az érintkezők mind meg lettek tisztítva.
Esetleg tudja valaki, hogy mitől lehet ilyen hangja és hogy lehet meggyógyítan?

Rezsici