Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Ja, csak valószínű nem tudod felpörgetni sem, mert félúton letilt, hiszen dupla akkora a motor mint a frekiváltó.

dtb

Ha van hozzá valami szoftvered, és ismered a frekiváltó beállításait, akkor a fordulatszám, vagy a max. áram korlátozásával elérheted, hogy letiltás nélkül is forgassa a motort, de elég sanszos, hogy nem lesz semmi nyomatéka a motornak...

Virbo

Egy kis segítséget kérnék.
Ezt a jelenséget mi okozhatja? A motor ment csillagba kötve direktbe három fázisról. A váltón beállítottam 50Hz maximumot és 230V feszültséget, de azzal se jó. Ahogy nézem a többi paraméter alapértelmezésen van.

Virbo

Hmm, valami nem kerek, mert csak a két szélső lemez között mérek ellenállást, a középső a másik kettőhöz képest szakadásban van... [#conf][#wilting]

Virbo

Hú de viccesek gyerek ezazImi'...

Virbo

Továbbra se jó...
13ohmot mérek a lemezek között ha nincs rákötve a váltó.

Mit rontok el?[#conf]

Distributor

Szia!

Mintha nem tudna felpörögni.
Van pár paraméter ami okozhatja.
Az n009-n016-ig értéket állítsd be alapra.
Omron leírásban olvastam, nem tapasztalat, csak tipp.

simarex

Szia
Volt gyári reset?Ez legyen az első lépés.

designr

Ha a motorral kétséged van próbáld egy másikkal.
750w os motorral próbáltam max 120hz-et adva neki..korrekten felprogramozva..stb..szépen ment..
Biztos jó doksiból dolgozol.?

Virbo

Jelentem volt gyári reset, semmi hatása.
Ráraktam egy másik motort, az meg megy szépen...

Ötlet?

Virbo

No, nem bírtam ki lekötöttem a váltónak szánt 1,1kW-s Imi motort és kipróbáltam az Omron váltóval. Deltában tökéletesen megy egy fázisú betáppal...

A kis motort kipróbáltam egy másik 0,75kW-s egyfázisú frekiváltóval és ugyanaz a jelenség mint lentebb.
Aztán gondoltam egyet és a kis motort visszakötöttem csillagba és ráakasztottam egy 3/3-as frekiváltóra. Láss csodát működik. [#csodalk]
Erre mi a magyarázat?

zozo

Talán valamelyik tekercs fordítva van a deltába kötéskor és visszabeszél?

Virbo

Én is hasonlóra gondoltam, de ilyen van? [#wilting]

Rabb Ferenc

Az U-V1-X bekötések szemmel láthatóan meg lettek bontva, és összekeverték őket. Kösd át a rajznak megfelelően és jó lesz.

Virbo

Ott a pont... [#taps]

Köszönöm szépen, ismét tanultam valamit.