Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

horcsab

No, akkor:
P210.00 0 (mehet az 100Hzalá is)
P211.00 400
P220.00 10
P221.00 10
P300.00 6
P302.00 0
P303.01 220
P303.02 400
P323.00 9

Nagy Csaba

ha jól emlékszem 200 volt beirva és valóban oda 400 Hz kellet volna az biztos hiba. Holnap beírom ezeket az értékekek és megnézem mit mutat köszönöm szépen !

Nagy Csaba

Esetleg ha lesz időd még a min max fordulat beállítását leírod melyik szám alattikat irjam át.

Nagy Csaba

Köszönöm mindenkinek a segítséget tökéletes lett az alul olvasható beállításokkal a 400.02 nél kellett még mókolni a miatt nem indult el illetve beállítottam a max 24000 fordulatot es tökéletesen működik!!!

csakyt

Segítséget szeretnék kérni. Ismeri valaki a VLT 2030 (195H0130) fekvencia váltót? Érdemes-e ezt megvennem egy kis házi készítésű 300mm csúcstávolságú esztergához?

simarex

eléggé koros váltó vegyél egy picit fiatalabbat bár nem tudom mennyiért vennéd ha ajándék akkor be kell építeni.

csakyt

25000.Ft-ért adják oda.

Keny300

Sziasztok,

Omron v1000-es  frekvenciaváltóval meg lehet hajtani valahogyan szervomotort? A frekvenciaváltó 230v-os 1.1kw a motor 0.4kw 200v-os Ac szervómotor. A pozíció nem lényeges egy forgó kést kellene hajtani állandó sebességgel.
Megpróbáltam  a frekvenciaváltó Autotuning-al beállítani a motorhoz ,de sajna a művelet végén kiáll hibára.
Azért lenne rá szükség ,mert tönkre ment a motor enkódere és a vezérlő így nem kezeli. Új motor beszerzésére most nincs lehetőség.

designr

Igen elvileg meg tudod hajtani.
Autotuningot nem engedélyezett ebben az üzemmódban.
Itt van egy leirás..ez alapján próbálkozz.
https://www.controldesign.com/assets/10WPpdf/100517_Yaskawa_MagnetMotorDrive.pdf

svejk

Elméletileg és a dokumentációja alapján igen, de megnyugtató eredményekről még senki nem számolt be itt.

Én is nekifutottam párszor, de nem voltam megelégedve.
Vagy kis fordulaton rángatódzott vagy szerintem e névleges nyomaték alatt már kiesett a szinkronból.
Mindannyiszor ráuntam...

Lényeges, hogy jól legyenek megadva a motor paraméterek, ellenállás, induktivitás stb...

Meg van ott egy pár olyan paraméter amit te nem tudhatsz a motorodról. Ha gyári Yaskawa motort használnál akkor ki lehetne egy táblázatból választani

Az autotuning nekem még talán csak Danfoss frekiváltónál hozott jó eredményt, de az is aszinkron motor volt.

designr

svejk

Ja, és ha sikerül megkérünk feltétlen számolj be róla, mert ez tudtommal egy fehér folt még ezen a fórumon.

designr

Ez már csak kiváncsiság..
Milyen tipusú szervómotorról van szó?

designr

Közben rájöttem..a 400w-os Estun az..
Amiről már beszéltünk..

Keny300

Szia,

igen, megrendeltük Olaszországból a gép gyártójától a motort ,de esélytelen, most azért próbálkozunk