Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Keny300

Köszönöm az infókat ,amint sikerül tesztelni beszámolok az eredményekről

csakyt

Szeretném a segítségeteket kérni, hogy miként kell beállítani egy VLT 230-as frekvenciaváltót beállítani, egy delta kapcsolásban lévő 203V-ról üzemelő 600W-os villanymotort aminek a frekvenciája 50Hz Egy esztergának kellene. Most vettem kéz alatt ezt a frekvenciaváltót, de én nem szeretném a tudatlanságommal elrontani.
Köszönöm a segítségeteket

47xyj2fv

Üdv.a fórumtársaknak,nálamnál jobban hozzáértők segitségét szeretném kérni az alábbi leendő frekiváltós alkalmazás ügyében.Adott lenne SIMAREX Janinak egy V1000-es 15kw készüléke,ezzel szeretnék meghajtani egy nagyteljesitményű,betonüzemi sódercsille-felvonót.A meghajtóműve homlokkerekes- csörlőmű mechanikus fékkel a ventillátorlapát helyén.Elgondolásom szerint,szeretném a fenti rakott végállásban DC fékezéssel rögziteni a motort,kb.5-10másodpercig,lejtmenetben pedig az esetleges megszaladást fékezni.A mechanikus féket második biztonságinak hagynám.Kérdésem a következő lenne: 1.a v1000-el megoldható-e ez   2. Ha jól emlékszem a mechanikus fék teljesitménye 200Nm körüli,a Yaskawa képes-e 5-10mp ideig hasontó fékerőre.Számitanék rá,hátha valakinek van ilyen csörlőüzemi tapasztalata.  Köszi:István

svejk

Help!

A Combivis 6-nak  szerintetek olvasni kellene a régi Combivert F4-C -t soros porton?

Vagy mivel lenne érdemes megpiszkálni?

svejk

Nincs kezelőm, csak egy 00.F4.010-7009 típusú RS485-ös BUS Operátor panel.
Az alábbi bekötéssel próbálkozom:

PC - KEB
2 - 2
3 - 3
5 - 7

svejk

A francba, csak az 1009-es végű tudja mindkét protokollt.

[#rinya]

uhnypkj7n

yaskawa 750w-ost szervot,hajtok,V1000-el.                  Menet fúráshoz..Szépen müködik.

svejk

Hmm... a Nyák ugyan az csak nincs benne a MAX232 IC.

Ráadásul még a nyomógombokat meg a LED kijelzőket is bele lehetne forrasztani.

No de hát spórolniuk kellett mert nem futotta volna a főnököknek a Mercire. [#violent][#boxer]

simarex

van azt hiszem g6-os kezelőm.

svejk

Csak egy nyamvadt hibát kellene kiolvasni...

svejk

Eh.. bekötöttem egy ADAM-ot de nem akarnak szóbaállni.

svejk

No, a Combivis 5-el nagy nehezen összeakadt, mit össze nem mókoltam!

Kiderült nincs is hiba csak a kommunikációt hiányolta. [#circling]

csakyt

Sziasztok
 Tudnátok egy frekvenciaváltót ajánlani ami elfogadható árban van, és  1x220V kimenet 3X220V legalább 1.5KW.-os kellene. nem tudom melyik az ami jónak és olcsónak is mondható.
 Köszönöm
 Tibi

Révész Richárd

Attól függ mire akarod használni[#smile]
Nyilván főorsó hajtásra[#circling]
Hány Hz-es kell? Vagyis milyen max fordulatszám?

csakyt

Egy esztergagéphez kellene. A motorja 600W-os és 1400.-as fordulata van.