Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

simarex

Szia
igen, de jelenleg 0 hiszen minden kikapcsolás után ide ugrik.A 6.00 adod be de ez is code zár alatt van .

onagy

Hm.
Akkor a progival összekötve sem paraméterezhető?
Ezt használod, vagy a régit?
https://www.se.com/at/de/download/document/matrix/
Rs485 csati a kezelő alatt...

onagy

6.01 azért 0, mert ott kell megadnod a jelszót és 0-t mutat beírás előtt.
Olvasd ki, ha lehet.

simarex

Szia

Kaptam gyári szervízkódot mivel az előzőt nem ismertem,
ez működött is de egy makro váltás után "kitiltott"
most csak a bevitelt lehet a billentyűzetről kiválasztani
(keypad vagy RS 232 )
A szoftwert még nem próbáltam.
Letöltöm és remélem hozzá tudok csatlakozni.Esetleg kell hozzá spec kábel? utána nézek.

onagy

Egy rs485-ös adapter sztem kell. Tíz éve nem láttam elin-t, meg kellene nézni a könyvét. Docu módban letölteni a teljes paramétertáblát, ott van a 6.01 értéke, ha van. Ha nem kell a tartalma, akkor kiindulásnak factory default. Valaminek a valamije ez, vagy csak életre akarod kelteni általános célra?

simarex

Ez egy 110kw váltó  és egy extrudert hajtana, ill hajtott is egy kis ideig.Kézibe megy is de nem férek a paraméterekhez.Ezért keresnék egy kártyát ami remélhetőleg nincs kódolva.

cgsday4p2

Szia.
Nekem is van egy Lenze frekiváltóm és úgyanezt a hibakódot adja....minden mérés jó! Az IGBT blokk mérésre jónak mútatkozik,...de 90%-ban mégis hogy ez útóbbi a hibás.

cgsday4p2

Sziasztok.
Adott egy ATV11H18M2E frekvenciaváltó, amelyből eltávolitották a puffer elkót és eltörték a kerámia lapkás ellenálást(R102) ami valószinű a belső fékező ellnálás szerepét hivatott beltölteni.
Nos, mindkét alkatrész értékére lenne szűkségem.
Aki tud segitsen.
Nagyon szépen köszönöm!

Nagy Csaba

Szeretném kérdezni van olyan köztetek aki Kinai  2.2kw  VFD 220V os frekiváltót meg tud javítani valami zárlat következtében tönkretettem feltételezem, hogy egy nagy fet pukkanhatott el benne :( Aki vállal ilyen javítást kérem privátban keresen meg köszönöm !

onagy

Szervusz
Nekem is van egy ugyanilyen hibás. Ha elküldöd csinálok a kettőből egy jót.
Üdv.
O.

073e32fdr

Hi!
Én is megvizsgáltam és jónak látszik.Ha sikerül kérlek értesíts. Köszi.

Borcz

Üdv mindenki
Vettem egy Frekvenciaváltót motorral és 45 Hz-nél nem akar feljebb menni és kiáll hibára. (HOC)
A típusa Best...
https://shop.cncdrive.hu/termek/507-800w-leghuteses-maromotor-_-frekvenciavalto22

A felfutás be van állítva, Kötések jók. A motoron Két különböző tekercs értéket mérek. Ami baj szerintem.

De nem jutottam többre.

Van valami tapasztalat?

Üdv
Borcz

Bencze András

Valószínű megpörkölted a motort. A motoradatokat beállítottad a frekiváltón?

Miki2

Szervusztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Van egy 3G3MV-A4075 7.5 kW 3×400-V AC bemenetű OMRON
frekvencia váltóm.
Eddig tökéletesen tette a dolgát, ám a minap úgy döntött,
nem indítja el a motort.
A kijelzőn megjelenik az aktuális frekvencia,
de a motor meg sem mozdul.
Kérem, ha valaki sejti mi lehet a gond segítsen kideríteni, mi lehet az oka.
Ha lehet javítani, azt is írja meg aki el tudja végezni.
A kézikönyvet el tudom küldeni.

Köszönöm a segítséget.

Borcz

Nincs sok beállítási lehetőségem.

De lehet hogy megvan a gond. A rossz összeszerelési útmutató alapján a csatlakozó rosszul lett megforrasztva.

Az ellenállás értékek Jók voltak.