Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

KoLa

TBS-TEAM

József

KoLa

Köszönöm a doksit! jó lett a beállítás, annyi volt a hiba hogy az SD-ről át kellett tennem a PC-re a multi speed-et is.
Nekem S500 a tipusa, 100 fölött nincsenek paraméterek.
Rákötöttem a Lenze E82EV (8200 vector 7.5 KW ) relés kimenetére az indítást de az meg, nem működik.
Kikerestem már a doksijában hogy, a C0008 paramétert kellene 2-es állásba tenni, meg is próbáltam de, nem látszik egyszerűnek!Belegabalyodtam rendesen és gyorsan kihúztam, nehogy elállítsak valamit( ezt a YT-n láttam )Ez az a fajta amin van enter gomb.
16 paraméter van itt! digital relay output.
Egy lépésről-lépésre leírás sokat segítene.

simarex

Be kell lépni az "ALL" menübe aztán már be is jön a code 0008.

KoLa

Sajnos nincs ilyen menü.

simarex

nyíl jobbra egyszer a "code" feliratra
majd nyomd meg 1-2 aztán nyíl jobbra "menü" megjelenik "user"nyíl le átvált "all"

KoLa

KoLa

Folyamatosan villog a 0002 és csak a balra nyíllal tudom ezt behozni, másra nem reagál!
Az 1-s villog.

simarex

Küldtem egy leírást magyarul magánba.

KoLa

Közben, nem is figyeltem a leveleket!
Köszönöm a magyar nyelvűt! most végig is 'nyálaztam',de a C0008 paraméterei (16) itt sincsenek kitárgyalva részletesen,holnap majd kiderül!
Sokat segítettél! nagyon köszönöm!

simarex

Hisz meg írtad 2-esre kell állítani" run" a jelentése.
Ha mást akkor a bővített leírást kell.

KoLa

Mert még nem voltam benne biztos hogy oda tudok lépni a menüben!
Végül valahogy odajutottam a doksi alapján! nem volt egyszerű, mert azokat az ábrákat először meg kellett fejteni hogy milyen logika alapján van rajzolva, de az áttörést a táblázatos leírás adta, lejjebb vagy 10-20 oldallal.
A C0008, 1-re volt állítva, egyet léptettem 2re és enter!kétszer a vissza nyíl és már működik is a relés kimenet!
Nagyon köszönöm a segítséget!

dtb

Régóta fogalmazódik bennem egy - valószínűleg nagyon amatőr - kérdés... Vannak ezek a hiper-szuper mindenféle paraméterezhetőséggel megáldott frekiváltók, de olyan nincs, hogy semmilyen paramétert nem figyel, csak egyszerűen eltolja azt az egy bemenő fázist 120 fokkal, és csinál belőle hármat?

simarex

Működik a távsegítség, sajnos nem voltam itthon telefonos gyorsabb lehetett volna , örülök hogy sikerült.Ha kérdésed van még jelezd.

KoLa

Különben volna még egy probléma!
Van két pöckölő (előre-hátra) nyomógombom a főorsóra,ezek párhuzamosan vannak kötve az indítókarral, kisebb fokozatokban nehéz odafordítani a tokmányt hogy felül legyen a 0-ás dió, ezért szükség van rá.
Ezekkel oda-vissza lehetett léptetgetni a tokmányt.
Mióta ez a frekiváltó van, ez rosszul működik!
Az  alap esetben, frekiváltó nélkül, azonnal mozdul a főorsó a nyomógombra, és így nagyon finoman tudom forgatni! a nyomógomb prellóztatásával akár mindíg alacsony szinten tudom tartani.
A Lenze kivár, és nem indul, 0-125hz a beállítás.
Tudom úgy nyomogatni az indító gombokat folyamatosan, hogy nem mozdul, de aztán meg ha tovább tartom, hirtelen indul és  túlszalad!
Valamelyik paraméter beállítás okozhatja?
Ez fontos lenne, mert bosszantó hogy rosszabb mint előtte!