Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

TROMF22

Igen kétvezetékes.
Kapható is, ugyanez a típus szám, de zömmel a három vezetékest hirdetik. Érdekes kavalkád az árakban, de szumma 40-66 USD.
Nem ez lesz az első ....

TROMF22

Nem lesz hajszolva. A névleges 2,2 kW helyett 1,1 kW motort fog hajtani. Rövid, kb. félperces, szakaszos üzem, óránként 5-10 alkalom. Ami most előre látható.

TBS-TEAM

Programozd úgy, hogy a ventillátor csak motor üzem közben legyen aktív.
József

TROMF22

Köszönöm. Megnézem, milyen beállítások kellenek ehhez.
A rövid, szakaszos üzem esetén ez jó kompromisszum lehet.

Egyébként találtam alternatív beszerzési forrást,kedvezőbb áron. (TME)
Ez egy Panasonic, azonos 60x60x25 méretben, 24V DC, 0,1A is azonos.
Légszállítás 36,6 m3/h ; 4050 f/min ; 30,5 dBA.
Nem hiszem, hogy ilyen sok azonos paraméter mellett nagyon más lenne a légszállítása mint az eredetinek.

dezsoe

Nekem ilyen ventilátor van a SycoTec frekiváltómban. Szerintem egy sugárhajtómű sem sokkal hangosabb... Átkötöttem 12V-ra, így egész barátságos lett a hangja. Hogy eleget fúj-e, az majd kiderül élesben, most csak asztalon ment és teljesen hideg volt a hűtőborda, úgyhogy bizakadom. (Szerencsére van egy 12V-os kimenet is a nemlétező enkódernek.)

dezsoe

Csak a lényeget hagytam ki: a PAPST 56 m3/h-t szállít 24V-on, amit találtál az 36,6-ot.

TROMF22

Jó összehasonlítási alap.
Ehhez képest a választottamnál kb. 80% a felvett teljesítmény, 65% a légszállítás, de lényegesen kisebb a zaj 41 dB -> 30,5 dB.

Továbbra is szimpatikus a Pana ASFN 60372, és ez is két vezetékes.
Pana venti

TBS-TEAM

A Pana tökéletes [#integet2]
József

dezsoe

El is raktároztam a linket, még jól jöhet. :)

vadember

Ha jobban bele mersz nyúlni akkor érdemes a teljesítmény tranzisztorok közelébe rakni egy 40-50 foknál kapcsoló hőérzékelőt és sorba kötni a ventivel. Csak akkor fog bekapcsolni a hűtés ha szükséges. Annál a felhasználásnál amit te írtál valószínűleg egyáltalán nem lesz a hűtésre szükség. Van rá példa nem egy.

TROMF22

Hályogkovács vagyok, picikét sem fogok belenyúlni.
IdézAnnál a felhasználásnál amit te írtál valószínűleg egyáltalán nem lesz a hűtésre szükség. Van rá példa nem egy.
Ezért én is úgy gondoltam, hogy esetleg az eredetinél kicsit kisebb légszállítás nem fog gondot okozni.
Teljesen azért semmiképp nem hagynám el, mert egy dobozban azért mások a viszonyok. Egy kis cirkuláció mindenképpen célszerű még akkor is, ha van a dobozon szellőzőnyílás.
No, majd nálam is a gyakorlat dönt ...

PSoft

Régi PC tápokban, meg sok más helyen is volt...
Fél bélyegnyi kis panel a ventinek egy termisztorral, ami az adott hűtőbordára volt rögzítve.
Nem pörgött a venti folyamatosan ész nélkül ezerrel, csak "alapjáraton".
Ha termisztor kérte hogy mostmár kell a hűtés a bordának, akkor emelkedett a venti fordulata.

dtb

Hát az jó régen volt... talán a slot1-es alaplapok idejében? ...viszont én úgy emlékszek, hogy ezeknél nem közvetlenül a ventire ment a jel, hanem volt alaplapi bemenet, ami fogadta a hőmérsékleti adatokat. Tavaly, mikor a kutyaól-fűtéssel rosszakodtam, kezembe került még egy ilyen érzékelő, -évekig őrizgettem, hogy még egyszer jó lesz valamire- de sem ardunioval, sem mással nem mentem vele semmire... könnyes szemmel búcsúztam tőle :-)

PSoft

Alaplapokon nem tudom, de PC tápokban biztos hogy előfordult.
No majd...keresek/fotózok egyet. [#kacsint]

B.Zoltán

Így ahogy írod, itt van a kezembe.
Bemegy a 12V és kijön a ventire, és van egy termisztor rajta, ami talán hozzá ért a bordához, de ragasztva nem volt.