Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Szerelő

Omron: cx drive
Yaskawa: Drive wizard

Szerelő

Omron: cx drive
Yaskawa: Drive wizard

frob

Köszi
Elvileg mindkettő viszi?
omroné ügye fizetős, yaskawaáé is az?

Szerelő

Elvileg igen.
A Drive Wizard a  yaskawa oldaláról ltölthető

frob

Közben sikerült az omronost is megkeríteni, de nem kellett használni, mert kiderült a turpisság miért nem volt jó a szerkó...
kicsit benézték a hajtáslánc áttételét, így bármit is állítottam nem lehet jó...
most várok a cserére hogy mindent vissza állíthassak alapra

és köszi szépen!

Szerelő

Szívesen.
De ha nem titok mi volt az alap probléma?

rzkgc3dn4

Keresek Yaskawa v. Omron SGDH 08AE szervo hajtást!
Tel. 0630 63 89 033

5bu0hcyd

Sziasztok!
Most került hozzám egy AEG 3.7kW microverter. 3 fázis be, 3 ki.
Egy 2,2 kW imi motort hajtana, tudtok segíteni a bekötésében ?
A 3 fázis ki,be az egyértelmű. A többi érdekelne hogy hova megy :)
Ami benne van kábel, az benne volt, de van pár ami csak lóg össze-vissza.

Köszönöm! :)

PirateBoy

Szia!

Szerintem ezt árulták a vaterán, úgy mint "TESZTELETLEN".[#felkialtas] Tehát nem is biztos, hogy működőképes. Én úgy indítanék, hogy kikötném belőle az összes vezetéket, és a képen látható - MAGYAR NYELVŰ - bekötési ábra alapján újra kötném a számomra szükséges funkciókhoz. Ezután a neten keresnék hozzá valamiféle manuált, mert ezt biztosan paraméterezni is kell, hiszen nem tudni miféle motort hajtott előzőleg.[#fejvakaras] Ha minden szükséges kanóc mindkét vége foglalt, feszültség alá helyezném. Fel paraméterezném rá az IMI mocit, és jöhet a próba.

Üdv:[#wave]

e3y4ahxee

Sziasztok, keresek olyan Zirc-Veszprém  környéki szakembert aki be tudna kötni egy frekvenciaváltót, egy Tos mn 80 műszerész esztergát vezérelne!

kwh2ipt

Szia ha 380V-s akkor csillagba van kötve. Át kell kötni deltába és a 3 szál vezetékre rákötni a frekvenciaváltó kimenetére. De ki kell szerelni az áttételes szíjhajtást,mert nem lehet hozzá férni.Én is épp ezzel kinlódom.

PirateBoy

Nem jól írod [#ejnye1] Négy vezetéket kell bekötni, és a zöldsárgával kell kezdeni. [#felkialtas][#felkialtas] Na, meg hát...az adott motorhoz hozzá is kell "igazítani" a frekiváltót.

4h9cigrdt

Sziasztok!
Sürgősen keresek egy darab Yaskawa SGDB-15ADP vezérlőt.
Ha valakinek esetleg lenne akkor szívesen megvenném.
Üdv
István

28d4zy26k

Üdv Uraim!

Hálózatra tápláló napelemem "átverésére" szigetüzemű vészhasználatra alkalmaznék frekiváltót. Az elképzelés: Autó 12v -> 12v-220v inverter -> 1f-3f frekiváltó -> Napelem inverter. Csak annyira kell, hogy a hálózatról leválasztott napelem inverter érzékeljen szabályos 3f bemenetet (3x230v 50hz szinusz), és megkezdje a termelést.
Akinek van ilyen egyszerű frekiváltója, vagy tanácsa, szívesen veszem.

Bencze András

Én úgy tudom nem csak fesznek kell meglenni, a belső ellenállásra is rápróbál. (Solaredge). De ha már van rendszered próbáld meg a meglévő hálózatoddal átverni soros ellenállásokkal pl 3*2db 230V hagyományos égővel. Kíváncsian várom mit tapasztaltál. (Érintésvédelemre vigyázz!)