Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

sbc7x3vjx

sbc7x3vjx

Üdv segítségre lenne szügségem keresek egy szakembert egy keb combivert frekvenciaválto fel programozásaba egy 5.5 kw hajtomüves villanymotort hajtana pest megye

sbc7x3vjx

Üdv segítségre lenne szügségem keresek egy szakembert egy keb combivert frekvenciaválto fel programozásaba egy 5.5 kw hajtomüves villanymotort hajtana pest megye

s2k5ycubj

Szia!
Írtam privátot.

Peppe51

Fi relé probléma.

Régen olvastam, hogy a Fi relé oldása valami egyszerű elektronikával megelőzhető, de a homályba veszett...
Esetleg valaki ismeri a megoldást (talán a Yaskawa használja).

svejk

Ilyet aligha olvashattál, de tény, hogy vannak olyan frekiváltók, -pl. egyes Danfossok- melyikeknél van lehetőség kiiktatni az EMC szűrők "Y" kondenzátorait.

Peppe51

Kössz, emlékeimben valóban kondenzátor szerepelt.

Az én problémám egyszerű: bekapcs, szabályzás tökéletes. Kikapcsolásnál old a fi relé, akár 3f mechanikus kapcsolót, akár dugószéthúzást alkalmazok. Van ötleted?

gaben

Szia,

vegyél frekvenciaváltóhoz való "F" típusú  FI relét, amely max 10mA-ig tolerálja a DC összetevőt.

svejk

No erre nincs ötletem ilyen hibusszal még nem találkoztam.
Biztos minden kerek ott a hálózattal és a bekötéssel?

Peppe51

Szervusz, a hálózattal nincs gond: 0,3 kw yaskawa, 22 kW nordac 700e gond nélkül, de az 5,5 kw nordac 700e lecsap.
Üdv.: péter

svejk

LG iG5A

Ismeri valaki behatóbban?

A kérdésem az lenne ez a frekiváltó hol tárolja a peramétereket?
A LED kijelzős kezelőben vagy az alaplapon?

Az eredeti frekiváltó elég jelentős túlfeszt kapott, olyan szintén hogy egy mikrovezérő is kipukkant az alaplapon, de a kezelőegység lehet túlélte.

Ha a kezelőben vannak tárolva a paraméterek akkor van esély rá hogy az ugyanilyen típusú új készülék elindul a régi kezelőjével és happy.

A paraméterek megszerzése esélytelen és sajnos RS485-ön kommunikál a frekiváltó, tehát a visszafejtés sem lenne egyszerű.
Ráadásul a gép pontos működése sem teljesen ismert.

Bencze András

Én még nem láttam olyant, amelyik a kezelőben tárolt paraméterekből működött volna. Az más kérdés, oda is le lehet menteni ha olyan fajta, és onnan be lehet másik hajtásba tölteni. Ne reménykedj.

Bencze András

Ja még annyit, nem kell megijedni ez nem űrrakéta, van kb. 10 fontos paraméter amitől lesz alapműködés, a többi meg adja magát. Jó, ha lehet próbálkozni, de 1-2 órát rá kell szánni.

svejk

Hmmm... pedig szerintem a kisebb Omron-Yaskawák jelentős része ilyen.

A másolósdit ismerem pl. a Danfoss-ok, ott LCP-nek hívja a kezelőt.

De itt ennél külön említi, hogy opcionális remote  kezelővel lehet átvinni a paramétereket amit az alap kezelőbe lehet dugni, aztán H91, H92 paraméterekkel lehet írni-olvasni.

Bencze András

1. Hmmm ha kezelőről szedi a működéshez adatokat, akkor hogyan kezeli az inverter/motorfüggő paramétereket? Ha tudod próbáld ki. Az említett kis jószágok kezelője nem is leszedhető. Vagy éppen azért? [#nemtudom][#nemtudom] Lehet igazad van. Ilyen apróságokkal nem foglalkoztam komolyabban.
2. igen én is erre gondolok.