Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

LakEl

Köszönöm a hozzászólásokat, tanácsokat, most már végigolvastam az erre vonatkozó leírást a manuálban ki is próbáltam egy pár beállítást a C007-ben de amit én szeretnék elérni az nem működik, a sima nyomógombos megoldás, mint az elektromágneses kapcsolóknál "Start" megnyomom-elengedem=elindul, "Stop" megnyomom-elengedem=leáll, ezt a vezérlést minden VFD tudta amivel eddig dolgom volt. Ennél a Leze-nél nem találom, itt csak kapcsolni lehet (High-Low állapot) vagy még valahol van egy paraméter,(amit viszont nem találok) ami lehetővé teszi a "megnyomom-elengedem" módszert. Nincs bajom a kapcsolgatással sem csak a régi megszokott vezérlő dobozt szerettem volna használni, ha meg nincs rá megoldás cserélgethetem a gombokat kapcsolókra

simarex

Ha ragaszkodsz a régihez, akkor ahogy írtad tegyél bele egy relét.

svejk

Valamelyik Siemens-nél is a saját hibareléjét kellett az öntartáshoz használnom.

svejk

Ötletadónak hátha jó, gondolom a Lenze-nek is van ilyen reléje.
[#t137p4375#]

Persze csak ha nem kell másra használni.

LakEl

Én is arra gondoltam végső megoldásként, azt hiszem említettem is a "segélykérőmben", holnap ki is próbálom hogy müködik-e

LakEl

Elég kiábrándító hogy a sok beállítási lehetőségből pont ezt az opciót hagyták ki, gyakorlatilag működik ez is, mert a saját programozó paneljén is nyomógombok vannak, csak a terminálra nem tudod alkalmazni

svejk

Ja, bocsi elsiklottam felette.

LakEl

Inkább én örvendek, hogy megerősítettél abban hogy működhet!

Bocs

A vihar után az első indításkor a frekiváltó már zárlatos volt, nem foglalkozott a motorral. Egy villámcsapást nagyjából a szomszéd telekre saccoltuk, de lehet, hogy a kerítést kapta el, közel a földelés szondához. Durva volt, lélegzetelállító. De hogy ilyen károkat tud okozni, az megdöbbentő. Nekem legalábbis. Még ezzel együtt szerencsém volt. A többi elektronika túlélte, a gyári cnc eszterga és egy 7,5 kw-os frekiváltó meg nem volt bedugva véletlenül, mert másra használtam előtte az aljzatokat. Most meg fényesre kopnak a dugók, mindig mindent kihúzok.

Szalai György

"fényesre kopnak a dugók"
Leválasztó kapcsoló a műhelyre! (Jó nagy.)

n0hg703gi

Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni egy valószínűleg roppant egyszerű feladat megoldásához. Adott egy szállítószalag, aminek a hajtását egy Omron J1000 frekiváltóval oldották meg. Egyetlen módosítást kellene beletennem, egy mikrokapcsoló megnyomásával, a nyomás időtartamára meg kellene állítanom a hajtást. Tehát amíg a kapcsoló zárt (vagy nyitott), addig a frekiváltó megállítja a motort és ahogyan állapotváltozás történik a kapcsolón, ismét elindul a motor. Mechanikai módosításokat csinálok a gépen, sajnos a frekiváltókról tudom, hogy vannak és mire valók, de ott a vége...
Előre is köszi a segítséget.
Üdv,
Allercé

Alga76

Szia !

Ha a vezérlése most külső nyomógombokról történik, akkor egyszerű a megoldás.
Az alap bekötés szerint az előre S1 illetve hátramenet S2 a digitális bemenetekről vezérelt.
Ha ez a kör megszakításra kerül a futás megáll.

A gépkönyv 14. oldalon a bekötés:
https://www.iramko.com/phocadownload/Vezerlestechnika/felhasznaloi_kezikonyvek/j1000/Yaskawa_Omron_j1000_hasznalati_utmutato_magyar.pdf

A.

n0hg703gi

Szia,
Köszönöm, lehet, hogy valami ilyesmi lesz a megoldás, de a berendezés nem nyomógombos üzemeltetésű, teljesen automata, Az egészet egy PLC vezérli. Csak teljes kikapcsolásra, vagy emergency stop ra áll meg, de ugye akkor minden...

Alga76

Ha modbus / RS485 a kommunikációt használnak a PLC és a frekiváltó között, akkor nem fog ez S1/S2 bemenet működni.

9a8r3iviv

Sziasztok !

Danfoss VLT-8006 frekiváltót szeretnék "Factory Reset"-be állítani. Ugyanis le vannak tiltva a kezelő gombok.
A hibakód 34.
Megnéztem a dokumentációban , nem találja a soros kommunikációt.
Meg lehet-e oldani rs485 nélkül a "Factory Reset"-t ?

Köszönöm.