Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

simarex

004 Aktív setup itt állítsd a MULTI SETUP) [5]

sarktibsi

Köszi szépen , azon már túl vagyok (anélkül az első 3-sem működne) közben találtam videót is róla , ahogy időm engedi tesztelni fogom azt is.

simarex

szia van a 0-ás majd 0-1 aztán 1-0 majd 1-1 igy meg van a négy

gk6nzg8h4

Class 400-as Yaskawa V1000 frekiváltót lehet valamilyen trükkel 230V-ról működtetni?
 Uv (undervoltage) hibát ír ki, és a hozzávaló paramétert nem tudom lejebb állítani mint 300V.
 Esetleg valakinek sikerült már valamit?

PirateBoy

Elé teszel egy megfelelő teljesítményű 230/400V trafót.

ANTAL GÁBOR

Én más utat választottam  Csináltam egy önálló DC buszt előállító egységet . Egy 230/24 V os biztonsági trafót autótranszformátoros üzembe kötöttem.  A primert megfelelő sorrendben összekötöttem a szekunderrel Ez ment a 230V ra és az eredeti primerről levettem a kapott  mintegy 208V ot . Ehhez a mutatványhoz elegendő egy a frekiváltó teljesítményénél sokkal kisebb  teljesítményű trafó is  ( a méretezésre most nem térek ki )
Azután a kapott 208 V ot egy feszültségduplázó kapcsolással  ( két dióda két kondi előállítottam  Dc buszt . Terészetesen a kondik töltését egy előtöltökörrel  ( előtétellenállás majd az azt átsöntölő relé ) oldottam meg
 Az elméleti feszültség 588V
 Sokan megkérdezhetik  hogy miért komplikáltam ennyire ?
 Nos : tömérdek nagykapacitású nagyfeszültségű kondim van , tömérdek nagyáramú diódám .   A megfelelő teljesítményű biztonsági trafót sem kellett megvennem . A legnagyobb tétel a doboz volt

ANTAL GÁBOR

egy kép a kész egységről

jani300

Terészetesen a kondik töltését egy előtöltökörrel  ( előtétellenállás majd az azt átsöntölő relé ) oldottam meg

Ide megfelelhet egy régebbi mikróból bontott lágyindító ?
Ez is egy ok amiért hányódik itt néhány régi mikró .

ANTAL GÁBOR

Nem ismerem a mikrós lágyindítást .Én több másodpercig töltöm a kondit az előtétellenálláson keresztül

jani300

Köszönöm az rövidebb idejű ,biztosan .

Csuhás

Nincs konkrét tapasztalatom, de én megnézném hogy méri a DC feszültséget a váltó ( Az AC oldalt nem hiszem hogy méri ) A méréshez bizonyára használ egy ellenállás osztót, amit egy kicsit módosítanék, becsapva a vezérlést. A megoldás persze fuserálás mert ezzel elrontod a feszültségmérést.

Csuhás

Szvsz igen. Olyan ellenállást kell berakni hogy a kondik szinte teljesen feltöltődjenek mire a relé rövidre zárja azt. ( gondolom az a lágyindító is egy relével áthidalt töltő ellenállást és egy relét tartalmaz. )

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy adott 1 db frekiváltó és 5 db motor. A frekiváltó után van 5db mágneskapcsoló párhuzamosan kötve, mindegyik egy-egy motorra kapcsolja a frekiváltó kimenetét.

Át lehet e kapcsolni a kimenetet úgy , hogy a frekiváltó stop üzemmódban van. Vagy ki kell hozzá kapcsolni a frekiváltó teljesen, hogy ne legyen áram alatt?

Csuhás

Robsy1

Vannak olyan alkalmazások (pl. betonvibrátor motorok, birkanyíró motorok, kis feszültségű CNC maró/gravírozó motorok, ... stb), amikor érintésvédelmi, biztonságtechnikai, zavarvédelmi okokból pl. 48-60V lehet csak a motor feszültség maximuma.
Ha valakinek ilyenre van szüksége, van rá Robsy frekvenciaváltó megoldás, hiszen ezekhez a hagyományos 230V-os frekiváltók alkalmatlanok.