Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

S7 kapcsoló hova van kapcsolva?
RS485/OPE ?
József

hostya

Az S7 kapcsoló beállítása: OPE

VighLajos

Sziasztok!
Adott egy VFCNS1S-2004PL-W típusú Toshiba frekiváltó.

Itt vettem a fórumon, motorral, összehangolva. Sajnos, nem emlékszem rá, hogy kitől, és a leveleket sem találom.

Most került rá a sor...

Három módosítást kellett végrehajtani a programjában:

- külső potméterrel lehessen a fordulatszámát szabályozni
 - Külső kapcsolóval lehessen ki-be kapcsolni
 - külső kapcsolóval lehessen forgásirányt váltani.

Az elsőt megoldottam, megtaláltam a módosítandó paramétert, de a másik kettőt nem találom...
A manuálját megtaláltam, el tudom küldeni.

Előre is köszönöm a segítséget.

Lajos

TBS-TEAM

CnOd--0
FnOd--0
F109--0
F110--1
F111--2
F112--3

Potméter 3-10KOhm között bármilyen.
P5 VI/S3 CC sorkapocs.
CC-->F zárása előre irány.
CC-->R zárása hátra irány.
Midkettő nyitott-->Stop.
József

VighLajos

Nagyon szépen köszönöm, holnap kipróbálom.

VighLajos

Sajnos, nem akar összejönni...
[#nemtudom]
A potméterrel lehet szabályozni, de az indítás-leállítás nem megy. Annyi történik, hogy az előlapi Run-gomb nem indítja el.
[#nemtudom]

bundyland

Sziasztok !

Egy SAKO 780-as frekiváltó frekvenciáját szeretném árammal vezérelni. 0-20mA vagy 4-20mA.
Próbálta esetleg már valaki, mert nekem a doksi elég szűkszavúnak tűnik. Ha jól értem egy 500Ohm-os poti a föld és az AI1 láb közé ?

Előre is köszi.

TBS-TEAM

Idézetet írta: bundyland Dátum 2025 május 29, 17:43Sziasztok !

Egy SAKO 780-as frekiváltó frekvenciáját szeretném árammal vezérelni. 0-20mA vagy 4-20mA.
Próbálta esetleg már valaki, mert nekem a doksi elég szűkszavúnak tűnik. Ha jól értem egy 500Ohm-os poti a föld és az AI1 láb közé ?

Előre is köszi.

500 Ohm lehet a max. ellenállása az áramszabályzó körnek.
4.39 menüben választhatod, (0)hogy 0-10V-al szabályzod egy potméterrel, vagy (1) 0-20mA a szabályzás, de az nem potival, hanem valamilyen áram kimenetű távadóval, ami általában 24V-osak.
József

bundyland

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 29, 18:03500 Ohm lehet a max. ellenállása az áramszabályzó körnek.
4.39 menüben választhatod, (0)hogy 0-10V-al szabályzod egy potméterrel, vagy (1) 0-20mA a szabályzás, de az nem potival, hanem valamilyen áram kimenetű távadóval, ami általában 24V-osak.

Ja akkor értem, köszi, az van is itthon.

bundyland

Sziasztok !

Lenne egy újabb kérdésem. SAKO SKI780. Hogyan lehet megoldani hogy a frekvenciaváltó működése közben ha egy gombot (mondjuk DI3 bemenet) megnyomok akkor a frekvencia egy beállított értékre ugorjon amíg nyomom (gyorsjárat). Vagy esetleg milyen funkciót kéne keresnem ?

Előre is köszönöm!

TBS-TEAM

Idézetet írta: bundyland Dátum 2025 június 11, 14:50Sziasztok !

Lenne egy újabb kérdésem. SAKO SKI780. Hogyan lehet megoldani hogy a frekvenciaváltó működése közben ha egy gombot (mondjuk DI3 bemenet) megnyomok akkor a frekvencia egy beállított értékre ugorjon amíg nyomom (gyorsjárat). Vagy esetleg milyen funkciót kéne keresnem ?

Előre is köszönöm!
Pl:
P3.03--50
P3.04--100
P4.02--12  DI3 bemenet
József

bundyland

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 június 11, 16:06Pl:
P3.03--50
P3.04--100
P4.02--12  DI3 bemenet

Köszönöm !! Sajnos nem mondom hogy értem mert sajnos a manuál nem magyarázza hogy pl. mi az a multi pont stb., másrészt
az nem számít hogy vektorosan van hajtva és nem V/F ? Vagy ez nem függ össze ?

onagy

Sziasztok, küzdök egy Unidrive SP1403 frekvenciaváltóval, paramétereket szeretnék lementeni a döglöttből és feltölteni az újba, van hozzá CTSoft programom, kábelt is csinálnék neki, de nem jövök rá, hova kellene csatlakoztatni. Találkozott valaki már ilyennel, meg lehet oldani opcionális modul nélkül, vagy marad a kézzel bepötyögés?
O.