Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Ilyen típus is létezik, kifejezetten 3 fázsisú rendszerekhez.
Persze működik 1 fázisról is.

jani300

ANTAL GÁBOR

Pali ! amit leírsz az alapvetően igaz . Egy dolog zavar : a mágneses tér indukálodása . Szerintem az indukálódik szót azt a feszültségre használjuk inkább .A mágneses tér felépül leépül létrejön összeomlik  stb .Én úgy fogalmaznék hogy az áramváltó gyűrűjén átvezetett vezetékekben folyó áramok vektoriális összege  alapvetően nulla .  Hiba estén ez felborul mert a föld felé folyó áramnak nincs "párja"

000000000

Konyhanyelven elég ide, nem mindenki egyetemi docens ! [#papakacsint]

PSoft

Az "ide lefordítva" természetesen a téma tárgyára, az áramvédő kapcsolóra értendő.[#wave]

fn47xk7ei

Amikor megírtam az előző hozzászólásom azután kifelé menet a kis műhelyembe már azon járt az agyam , hogy holnap szétszedek egy fi relét és meg kuksolom belülről . No így megmenekült szegénykém a nagy műtéttől a hozzászólásod olvasva ill. Pál belinkelt animációs ábráját nézegetve .[#wink]

PSoft

ANTAL GÁBOR

Nekem van egy szétszedett . Ha eljössz megmutatom . Nagyon ötletes dolgok vannak benne . Van egy permanens mágnes amire ha( egy rugó ellenében )  rányomod a fegyverzeted akkor megfogja azt (az elv hasonlít a gázkonvektorok égésbiztosító rendszeréhez ) . No odatapad .. és akkor jön a hibaáram . Egy nagyobb menetszámú tekercsben ennek hatására ( váltó ) feszültség keletkezik amelyet egy graetz -el egyenirányítanak és egy ellengerjesztő tekerccsel "kiütik" a permanens mágnest .  A rugó meg brizánsan leoldja az egész rendszert . Gyakorlottabb boncolósok még a nyílpuska ravasz-szerkezetét ( ürgeöntés faragott kiakadómechanizmusát[#vigyor4]) is felfedezhetik a relében

000000000

Ugyanezt a típus a tisztán kitermelhető 4x210mm "litze " huzal miatt szoktam szétverni ! [#eplus2]
Semmi nincs benne ami meghibásodjon mégis tönkremegy, aztán pont a védelmi szerepét nem látja el.

PSoft

Itt meg egy magyar gyártású "csoda", még a...hőskorból.:)

A GANZKK-ELCO FI30-asa.

PSoft

"(az elv hasonlít a gázkonvektorok égésbiztosító rendszeréhez )"

Én úgy tudom, azokban nincs állandó mágnes.
(pont fordított az elv is)
Ott a "tapadás" akkor következik be, ha a hőelem már elegendő áramot szolgáltat az elektromágnesnek.[#wave]
Pár kép, egy MMG "biztonsági" gázszelepről.

ANTAL GÁBOR

Félreérthetően fogalmaztam azt akartam kifejteni hogy egy rugó ellenében a fegyverzetet rá kell nyomni a mágnesre ( az égésbiztosítónál az elektromágnesre ami majd ha elég meleg lesz a termoelem akkor ott is fogja tartani a fegyverzetet.) Az égésbiztosítónál a rugó győz ha kialszik a láng a fi relénél meg a hibaáramból ügyesen előállított ellengerjesztés. A lényeg egy mágnes ( elektromágnes ) és egy rugó

ANTAL GÁBOR

Egyik sem működik ha a fegyverzet nem kerül elég közel a mágneshez  ( és pont ezért lesz kellően érzékeny )

PSoft

Nehogy félre érts!
Távol áll tőlem, hogy Téged "kioktassalak".(még, a gondolata is)[#worship]
Csupán, apró pontosításnak szántam, amit írtam.[#wave]

ANTAL GÁBOR

És te felfedezted a fi relében az ürgeöntésnél használt faragott kioldómechanizmust ?