Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Megint hülyeséget írok. Nem öntés , fogás ( hurokkal )

gmf9furi2

Üdv mindenkinek. Megint egy kis segítségre lenne szükségem. Lenne egy ilyen motor amit szeretnék freki váltóra kapcsolni,a baj hogy van rajta valamiféle elektromos fék,kitudnám azt iktatni belőle.

000000000

A legtöbb frekvenciaváltó kezeli a féket is !
Tehát nem kell azt kiiktatni !
De ha mindenáron ez a cél akkor a féket a motor hűtés burkolata alatt találod.
Már ha tényleg van benne mert az adattábla nem jelzi.

gmf9furi2

Van benne gondolom mert nincs bekötve és nem fordul a tengely csak picit.

designr

A fék vezetékeit keresd meg.Ha megvan akkor már fél siker.Általában 24v..Próbálni kell.

fn47xk7ei

Kösz , végig nézte mindent . Igazából én nagyon keveset találkozom a fi relével - utoljára két évvel ezelőtt Kazincbarcikán automatizáltunk egy kaput és a gyári elektronikát mikor rákötöttem a közelében lévő elektromos szekrényben rögtön leverte a benne lévő fi relét . Csak vakartam a fejemet mert előtte még soha nem tapasztaltam ilyent .Később persze kiderült , hogy a nulla és a föld át volt kötve egy vezetékkel a fi relé után de azóta sem értem előtte akkor hogyan működött mert innen volt megtáplálva a lakás is ? [#fejvakaras]No mindegy , megoldódott és ez legyen életem legnagyobb problémája .[#nevetes1]

svejk

No meg a Ganzuniv 1-2-3 műszerek túlterhelésvédelmére.

Talán ez a műszerben a legdrágább dolog, megkockáztatom vetekszik maga a tükörskálás alapműszer értékével.

svager

Valaki meg tudná mondani,hogy a frekiváltóban hány volt kell a minimum legyen ennél a motornál?

000000000

50Hz 200 voltos beállításnál 1.5Hz-nél 12 volt az alap.
Le lehet vinni 6 voltra ha túl nagy áramokkal dolgozna ki fordulaton.
Ott már úgyis mindegy mert a teljesítménye már nincs !

svejk

Jó az a 12 V a frekit kell felvinni 20-25 Hz-re.

Svager-nek:
a lényeg, hogy a potival a frekit szép lassan növelve sehol se legyen kiugró áramérték.

A kínaiak sajnos ezt nem állítják be a motorhoz mellékelt frekiváltókon, aztán pár Hz-en csak kínlódik, ugrál és sok ampert vesz fel a motor.

000000000

Én inkább leviszem a gyári 1.5Hz-hez tartózó feszültséget mint eltolom a min induló frekvenciát. ű
De kinek a pap kinek a papné, én maradok a lányuknál ! [#nevetes1]

svager

RJancsi

Sziasztok! Kellően dilettáns kérdésem van. Korábban olvastam itt a topicban (de most nem találom), hogy egy 3f bemenetű frekiváltót rá lehet kötni 1 fázisra is. Ez még hagyján, de állítólag működik is. Jól emlékszem? És hogyan kell mindezt elkövetni? Az egyik fázisra a "0"-t kell kötni a harmadik meg szabadon marad?

000000000

3x200 voltos bemenetűn úgy van ahogy írtad.

RJancsi