Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

dezso74

Köszönöm a válaszokat!!!

Csuhás

Valami ilyesmit kellene látnod. Van több varnis csőbe húzott kivezetés, látszik hogy a jobb oldaliakhoz a kék kivezető drót csatlakozik, de a baloldaliak feltehetőleg három összekötött tekercsvéget a csillagpontot rejtik. Azt megbontva lehet átkötni a motort.

dezso74

Beindult :-) És még lehet esztergálni is vele. Holnap szétbontom és átkötözgetem. Biztos, ami biztos.

Köszönöm még egyszer!

jani300

Alig találtam meg ezt a hozzászólást !
Látom huzatót készítesz . Szívesen megnéznék róla képet .
Persze nem tudom hova lehetne feltenni ,ilyen topik még ! nincsen :)  Ha nem idevaló hát akkor elnézést kérek a gazdától .előre is .

svager

Szerintetek ez a változtatható sebesség működhet frekvenciaváltóval és egy aszinkron motorral ?

Szerintem a lassulással nem lenne gond,inkább a gyorsulás és a frekiváltó vezérlése ami kérdés

mivel lehetne a legegyszerűbben így vezérelni egy hagyományos gépen ? PLC?

Pali79

Nem tudom mennyire gyorsan tudja változtatni a frekiváltó a fordulatszámot. A PLC-nél szerintem egyszerűbb a mikrovezérlő kisebb, gyorsabb, sokkal olcsóbb. Arról nem is tudok, hogy egy PLC tud-e PWM jelet kiadni.

nonopapa

Szia.
Tud,sok helyen használjál is.

svejk

Az egyszerűbb frekiváltók párszor 10Hz-et tudnak a komolyabbak 100-on felül, a még komolyabbak és a szervok 300 Hz környékén.

Sajnos én nem értem mit karattyol a koma, csak sejtem a dolgot.
Az valószínű, hogy szinuszos vezérlés kell, ezt meg az analóg bemeneten egyszerű beadni.

No de azért tokmányt motort főorsót így belengetni.... nem tudom, túl szép ez is, hogy egyszerűen meg lehessen oldani.

Pali79

Köszönöm az infót. Én személy szerint utálom a PLC-t. Nehézkes a programozása, lassú mint a csiga és még drága is.

nonopapa

Szia.
Működik.
Mach3-nak és a Linux cnc-nek is van pwm kimenete.Erre rákötsz egy frekvencia-feszültség átalakítót(pwm to 0-10v),ez mehet a frekiváltó analóg bemenetére,és már kész is.
Régebben Svejk linkelt be egy egyszrű 555-el működő kapcsolást,azt használom én is.

Pali79

Az biztos, hogy nagy mozgó tömegnél ez nem egyszerű, sőt!

Révész Richárd

Csak úgy édeklődés, mihez képest lassú a PLC?

Pali79

Mondjuk egy mikrovezérlőhöz képest ha már azt említettem.

nonopapa

A PLC-kben is mikroprofesszor van,csak ezek többsége ipari környezetre van optimalizálva.

Révész Richárd