Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

jn08jf8im

Szia Simarex!
Akkor ha jól értelmezem Aoutomatában nem is fog menni csak hand-ban?
Hand-ban műkődik a relés be/ki kapcsolás?Azt hiszem 002 menű.
A lényeg ugy akarom használni hogy elindul a ciklus be indul a marómotor (ez igy is van )mint írtam ezzel nincs is baj.
Ha hand (kézi)-be van a tasztaturán tudom állítani a fordulatot de én potméterrel szeretném .
Van egy IRC -is késsőbb ezt is szeretném be építeni de csak lépésenlént .
Gondolom az IRC -is 0-10v ig ad ki jelet a 309-310 lábakra referenciának.
Ha baromságot írok elnézést,ezért kérdezek hogy tanuljak.
A 20 paramétert is állítottam.
Ha konkrétan meglennek a beállítások.
002...1  vagy kézi 0 ?
013...4
100...0
200...1
308...1
309...0.0
310---10.0
20... 1
Nagyon köszönöm hogy foglalkozol vele.

simarex

Szia!

Azt írod hogy a marómotor elindul és egy fix sebességgel megy?Akkor valószínüleg valamelyik fix frekvencia van aktiválva az egyik bemeneten keresztül.Ha így van akkor a fix felülírja a potméter jelét. A 29-es pont bevan kötve?

uhnypkj7n

Üdv,Frekiváltó Javításban jártas valaki.input 200-240 550w omron j7,4db nem indul!  
 Érdekel valakit input 380v 1.5kw Omron j7-es freki.Nincs 3fázisom.Ki próbálni sem tudom.

uhnypkj7n

Akár alkatrésznek is.

000000000

A nem indul mit takar ?

simarex

Szia!
Engem érdkel ha a közelben laksz, és megtekinthető!

dezso74

Sziasztok Fórumtársak!

Van egy robbanásbiztos Evig gyártmányú Három fázisú 1,1 Kw-os villanymotorom Csak 3 kivezetése van: U V W
Nem látom az adattábláján, hogy most ez csillagban van, vagy deltában. Kérdésem az lenne, hogy egyfázísról frekiváltóval megtudom hajtani?
Mert ugye akkor deltában kellene lennie.
A frekiváltó 4 Kw-ig tud.

A kép csak illusztráció, ugyan ilyen házban van.

000000000

Mivel kis hazánkban főleg 3x400 Voltos a hálózat így tuti, hogy csillagba van kötve és 3x400 Voltot igényel.

Meghajtani megtudod, de a 3x200 Voltos betáplálás mellet ne számíts valami nagy nyomatékra !

dezso74

Azért láttam volna logikusabbnak, ha deltában van, mert úgy kevesebb Fogyasztással is elmegy.
Akkor ez eladó lesz...

000000000

Deltában megy 3x200 voltról azaz ekkor is pont ugyanakkora lenne a felvett teljesítménye mint 3x400 voltról csillagban !  

Nem tudom, hogyan gondoltad ezt a "ha deltában van, mert úgy kevesebb Fogyasztással is elmegy" dolgot ?

dezso74

A csillag/delta kapcsolásra gondoltam.
Indításkor nagyobb áramfelvétel, majd üzemben kisebb.

000000000

Abban igazad van hogy nagyobb áramot vesz fel , de a feszültség közel csak a fele !

A teljesítmény ugyanaz marad !

dezso74

Na a lényegaz lenne, hogy hamár csillagban van a motor, akkor rámerjem kötni a frekiváltót vagy sem,
mert nem akarom ellőni.
Nagyon kellene esztergálnom, mert karosszériahúzatót csinálok, utána meg az autómat szeretném, mert januárban ismét kell a munkába járáshoz.

Csuhás

Szerintem nyugodtan rákötheted, nem fogja tudni a ráírt teljesítményt, de működni fog, talán elég erős is lesz. A frekiváltódat sem fogja bántani. Esetleg a motor deknijét levéve érdemes megnézni hogy a csillagponti összekötés hogyan van kialakítva, mert lehet hogy könnyen megbontható és rendes hatkivezetéses bekötést tudsz kialakítani. ( Vagy ha csak három pont van akkor belül átkötheted deltába. )

dezso74

Belenéztem. Ameddig belátok, csak 3 vezeték jön ki.
Ha az autóm kész lesz bíbelődöm vele.
Akkor rákötöm és tesztelem.
Vektoros a frekiváltó, talán így nem veszít annyi nyomatékot.