Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

jani300

Sajnos az egy NORDAC Vector .
Beszéltünk itt róla ,de egyelőre félretettem .

xc773ua2s

Pedig nagyon megörültem.

Van egy marógépünk. Dahlander motor van rajta.
Elektronikus fékes (egyenárammal), de olyan gyorsan áll meg, hogy kiejti a szerszámot a fúrótokmányból [#csodalk]

1500/3000-es fordulat. Szeretnék frekveniaváltót rakni rá, hogy finomabban induljon. De ehhez a motorfajtákhoz nem értek.

Szerintetek melyik tekercselésre érdemes kötni a frekvenciaváltót? Vagy egyáltalán mekkorra kellene rá?

Most van egy 6 kW-os frekiváltóm, de nem tudom a motor tekercselése mikor 6 vagy 8 kw-os. Melyik a delta és melyik a YY.

Meg persze kell a 3000-es fordulat is.

simarex

Egy 7,5 kw-os megteszi Az YY a gyorsabbik fordulat.

xc773ua2s

Akkor a YY kapcsolásban 6 Kw-os a motor 3000-es fodulaton, Delta kapcsolásban pedig 1500-at fodul és 8 kW-os?

sanyi84

Én 30 ba vettem az enyémet. Mas sorozat de gyártó ugyan az. Ami jó benne hogy kiírja a dolgokat nem "pálcikaemberekből" kell hibakódot/menüszámot olvasni hanem latod hol is vagy. A kéznagyságúakból eddig a yaskawa/omron J1000 jött be az allen barley na az egy talicska. Akar hova állítom a vivőt sípoltatja a motort. Ezek a danfoss ok nem. Jó böszme egy szerkezetek de akkor sem visíttatja a motort, igazából a "sugarhajtóművet" kikötve  amit ventillátornak szant a gyártó a motor igen csendesen járt ezzel.
A magyar procon is jó lenne de nem jött be nekem :( , van kezelőm is meg működő kis váltóm majd egyszer felrakok egy 24000 kis gravírmotort a kis cnc gépemre hogy ne a főorsót terheljem a semmivel+gyorsabb is legyen a gravírozás.

376jds4ky

Üdvözlök Mindenkit !
Szeretnék segítséget kérni . van egy KEB combivert
07.F0.R01-1228 as frekvenciaváltóm.
Pár éve vásároltam ,használtan, de ez ideig nem nagyon foglalkoztam vele.
Kellene egy motorhoz 9-10 ezres fordulat .
Több napos beállítási kísérletem teljesen eredménytelen.
Az elején valami olyasmit írt ki ,hogy alacsony bemenő feszültség . Most , hogy újra programozgattam , valamiféle
vezérlési hibát ír ki.
Nem igazán boldogulok vele . Szedtem le mémet-angol nyelvű
kezelésit , de azzal sem boldogulok.
Ha valakinek lenne magyar nyelvű kezelésije , a másolatát
ha nincs szüksége rá   az eredetit is megvásárolnám.
Más megoldás is érdekelne , ami egyfázisú  vagy háromfázisú motor fordulatát kb. 10000 emeli , olyan 700W-1Kw környékén.
Tulajdonképen egy levegő befúvót tervezek víz alá, kb.
1.5 m mélyre és legalább 100 m3/h levegővel.
Erre a célra minden porszívó megfelelő , egy a gond nem jó
a szénkefés motor.

simarex

El kell hogy szomorítsalak nincs magyar nyelvű(legalábbis eddig nem találkoztam vele.Az F0 az igen régi, azért nézd meg az adattábláján mennyi a max kimenő frekvencia.

svejk

Nem.
Nézd meg a Te általad fényképezett adattáblát.
A / előtti értékek tartoznak egybe illetve ugyan úgy a  / utániak.

376jds4ky

Visszaolvastam vagy harminc oldalt , arra jutottam , hogy valahogyan vissza kell állítani a gyári alapbeállítást.
Innen talán el tudok indulni.
Ez a frekvencia váltó tényleg nagyon régi , de még mindig
árulják a EBAY-on horribilis áron, talán mert már muzeális.

3ebj3bk8b

Sziasztok!

A Spinleblok-kal kapcsolatban kérdezem, hogy valaki rájött e arra, hogyan lehet a motor setup menüben a motor feszültséget 230V alá vinni?
161-et kellene beállítanom, de nem hagyja magát.

simarex

Szia!
Igen múzeális.
Emlékeim szerint az FR paramétercsoportban ezt megtudod tenni(Gyár értékre visszaállítás)

376jds4ky

Több órás keresés után sem találtam gyári beállítás vissza állítást, sem németen sem angolon.
Kerestem: werkevinstellung  és Factory reset- néven.
Lassan feladom !!

Bedő Tamás

Ha jól emlékszem ennél csak a paraméter készletet lehet vissza állítani alap értékre.
"Clear Top Parameter Set" néven megy elvileg.
F.5-tel megy ha minden igaz.
Ha nincs jelszó beállítva akkor elvileg visz mindent.
Várom a fejleményeket. [#vigyor3][#dumcsi]

simarex

F3 parameter legyen d de ide a level 3 szint kell!

meg a c27 standart kell legyen

376jds4ky

Tegnap minden bekapcsolásnál E.bu-t irt ki.
Az éjszaka átprogramoztam , úgy néz ki , hogy különféle jelszavakkal mindenhová be tudok lépni.
Voltak olyan pontok , amelyeknél fel volt tüntetve a gyári ajánlás , itt azt választottam.
Ma már nOP.-ír ki  azzal , hogy lásd  a c25 paramétert .
Ez viszont valamiféle "vezérlőszó" ki-be kapcsolását végzi.
Ezt sajnos nem tudtam értelmezni.
Hiába kapcsolom ki ,vagy be ugyanazt a hibát hozza fel bekapcsoláskor  nOP.
Utal még más dolgokra de ezeket nem tudtam értelmezni.

Üdv,:Gyula