Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

syxy

Sziasztok!

Lenze guruk figyelem!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Lenze EVF 8201-E típusú 370 Wattos  frekvencia váltó. Külső vezérléssel használnám potméter, indításhoz kapcsoló és a forgásirány váltáshoz kapcsoló. Ez rendben működik, a konkrét kérdés: van a paraméterezésnél par1 és par2 beállítás, külső kapcsolóval tudok e váltani a két paraméter tábla között egyszerűen?

Előre is köszönök minden segítséget.

simarex

A 7-es paraméterben szabadon konfigurálhatóak a bemenetek.A táblázatból válaszd ki a megfelelőt a( leírás )

svejk

Szalai György!

No és megyen' már az a dolog?
Kíváncsian várom majd az eredményt!

Szalai György

Nem megyen. Várat magára.
De a gyűjtögetés töretlen.

Pali79

A frekvenciából mennyire lehet következtetni a fordulatszámra? A marómotorom adatlapja szerint 400Hz/24.000rpm. Ezek egyenesen arányosak egymással, tehát 100Hz/6.000rpm?

svejk

Igen, ha slip-et figyelmen kívül hagyjuk akkor egyenes az arányosság.
Az eseted kétpólusú motorra vonatkozik, négypólusúnál értelemszerűen feleződik minden fordulatszám.

Pali79

Sima háromfázisú motor. Akkor megtudtam amit akartam, köszönöm!

svejk

Tehát sima háromfázisú kétpólusú...

Pali79

Hát megmondom őszintén fogalmam sincs mi a kettő között a különbség. De ha jól próbáltam utána olvasni, a kétpólusú elterjedtebb, akkor gondolom az van nekem is. [#nemtudom]

ecp4rs0md

Van egy ilyen Yaskawafrekvenciaváltóm, a kezelő felületről szépen megy a motor minden oké, de mikor kiválasztom a Remote funkciót nullázódik a kijelző zárom az SC és S1 pontokat a RUN villog de a motor nem indul, ugyanez az S2-es ponttal is, mit nem állítottam be???

designr

Egy alapbeállitásokra való visszaállassal indíts..

ecp4rs0md

Oké,holnap megpróbálom...

Bencze András

Még jobb lenne ha adnál neki referenciát pl. analóg bemenetről v. fix frekit, esetleg motoros potit stb.

designr

Itt vannak a kezdő lépések,de gondolom ez megvan..
Ha a frekit kezelőgombokkal szeretnéd akkor local üzemmód..ha remote üzemmód akkor lentebb irták..egy potméter és kész.
V1000

ecp4rs0md

Oké, akkor 20KOhm potméter közös pontja az AC-re a másik oldal mindegy melyik az pedig az A1-re vagy az A2-re?