Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

simarex

Hát nem igazán a poti csuszka megy az A1-re alapprogram szerint az egyik vége az AC a másik a +V-re.Elég a 2Kohm is

ecp4rs0md

Mindenkinek köszönöm a segítséget, első frekiváltóm szépen üzemel. Köszi!

bundyland

Hali !

Na és fékez már ?

ra8nsmk6w

VLT 8207 frekiváltó hideg állapotban pekapcsoláskor már err36 hibát jelez! (hütőborda túlmelegedés ahogy én olvastam)
A stop\reset gomb megnyomásával csak 1 sec re törlödik majd vissza áll err.36 ra.
Ebbben a helyzetében semmi beállitást vagy factory reseten nem tudok rajta elvégezni.
A váltó most került hozzám egy régebbi fórumos ismerőstől.
Tudok valamit érdemben tenni, elég tanácstalan vagyok.
Minden segitséget köszönök!

000000000

Szia!
Bár egyáltalán nem ismerem ezt a típust, de a"józan paraszti ész" azt diktálja, hogy ellenőrizni kellene a hűtőborda hőmérséklet ellenőrző szenzorát.Lehet az a ludas...

ra8nsmk6w

Köszi! Erre gondoltam én is, de még nem akarom megbontani.
Olvastam az adatlapban, hogy ha le van tiltva a kezelöről való hozzáférés akkor nem lehet tiltani semmit. A digitális bemenetekről való eléréshez meg nem találtam információt.
Elég csiki csuki állapotnak tünik.

svejk

Én most hirtelen nem is találok ilyet a VLT8000-nél hogy Err36, de ugyan nézd már meg az 308 és 311-es paramétert nincs-e véletlen 3-asra állítva.

Múltkor egy kolléga 100 km-ről hozott kettő ilyen szivatósat, pontosan kérte a 3 kOhm-ot csak azután engedte magát factory resetbe.

svejk

Gyuszi Bácsi!

Nem véletlen 2807-es az a frekiváltó?

ra8nsmk6w

Igazad van! 2807 0.75KW
Megpróbálom amit irtál

svejk

Ekkor más a leányzó fekvése, itt tényleg egyértelműen belső hőmérséklet hibát ír az a kód.

No meg itt más paramétereknél lehet motorthermisztort beállítani, tehát az előzőek nem igazak erre.

A 2800-as elég régi darab, sajnos találkoztam már kettő vezérlőpanelhibással is.

Pali79

Szia! Nekem is ez a típus van csak az 1,5kW verzió. Ha a kézi inicializálásra (tápfesz ki, [quick menu]
  • [change data] gombokat egyszerre lenyomva lenyomva tartani, közben a tápot visszakapcsolni) sem reagál semmit akkor szvsz nem fogod megúszni a megbontást. Én is a hőérzékelő elem hibájára szavazok.

ra8nsmk6w

Ha összeadom 24 órám benne volt ebben a frekiváltóban mire megmozditotta amotort.
A hömérséklet hibajelzés err.36 végül is magától oldodott meg. Hidegen hibát ir akárhányszor kinyomom visszatér.
Viszont ezt úgy 8-10 perc után abbahgyja. Nem megy az üvöltő venti sem és lehet össze vissza állitgatni mert ez történt.
A Magyar nyelvű doksit többször is betüről betüre elolvasva
(nem megértve) próbáltam a kezelő felületről elinditani.
Jó sokáig tartott mert nem tudtam a kézi üzemmódot beállitani mert a hivatkozott 020 paraméter hiányzott a menüből. Ez patt helyzet volt innen csak az idő ketyeget.
Az arcom egyre kisebb lett pedig szokatlanúl nagy alázattal közeledek ezekhez a szörnyekhez.
Ezt fel is adtam és próbáltam a digitális bemeneteken elérni a forgást. Elsőre ez sem ment viszont viszonylag gyorsan perceken belül megtaláltam a hiba okát.
Kb 100 éve használok egy 1Kohm-os potmétert tesztelni mindenhová hordom magammal na ez meghibásodott. Mindezt oly módon, hogy az ellenállás pálya épp volt viszont a csúszka a levegőben.
Csere után minden a helyére került és végre működik.
Néhány kérdőjel maradt továbbra is, de arra amire vettem igy is jó lesz.
Köszönöm a segitségeket! És elnézést, hogy kiirtam ezt a 24 órás szerencsétlenkedést.

b8b2jkj49

Newbe vagyok itt a forumon, nezegetem ahogy egymasnak adogattok tanacsot, 5leteket, nekem is lenne egy kerdesem.
Van 3 komplett hagyomanyos esztergara szerelt elektornikam tavvezerlessel, a kapcsolo szekrenyebn ALTIVAR 58 as frekivaltoval, komoly villanszereloi munkanak tunik, kapcsolasi rajzot is kaptam hozzajuk. Regota porosodtak az esztergak egy francia kereskedonel a raktaraban, remeltem csak be kell inditanom a gepeket, de a 380 as kabel le volt vagva, bekotottem ujat, de nem indulnak.
Kerdesem az lenne, hogy erdemes-e rosszakodni veluk vagy adjam el a komplett vezerleseket. Nem probalkoznek sokaig vele, nincs sok turelmem hozza.
Tancsot varnek, ha lehet.

svejk

Egy ilyen bonyolultságú szekrény visszafejtése egy órát sem vesz igénybe főleg, hogy még rajzod is van hozzá.

b8b2jkj49

sajnos meg nem csinaltam ilyet, lehet hogy kellen keresnem valakit