Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

simarex

Túáram?-mennyi a pillanatnyi áramfelvétel?

adamant

2 A nél nem megy magasabbra terhelés mentes állapotban

simarex

Mekkora a váltó?
A 2000-es paraméter mennyi?

adamant

most már siker én is megtaláltam hogy a P2000 kellett feljebb venni de az is kellett hogy a az egyik DIP2/2 kapcsolót kellet átkapcsolnom így már tökéletes :)

Köszönöm a segítséget!!

Üdv Adamant

Szalai György

Milyen biztosíték?

A Yaskawa V1000 doksija szerint a Ferraz TSR típusú biztosítékait kell használni.

Nagyjából nulla frekiváltó doksit olvastam ezen kívül, de biztos a többiében is van valami előírás.
Menyire szoktátok ezt komolyan venni. Gondolom nem túlságosan.

Van valami preferált típus ez helyett, vagy mindenki rak amit gondol?
Vagy nem is gondol, csak rakja?
Vagy nem is rakja?

Révész Richárd

32A-ig kismegszakítót használunk mindíg.
E felett hengeres vagy késes olvadót.
Volt már rá példa, hogy a " Megrendelő " motorvédőt kért.
Eddíg még nem volt probléma belőle.

designr

Kérem irjon már aki sikerrel használ-használt CTSoft programot a Control Techniques(Commander,Unidrive,M200) frekiváltók paraméterezéséhez.
Programozó vezeték,kommunikáció..kis segitség kellene..

dezsoe

Commanderrel működik. Mi a kérdés? :)

designr

Rs232-Rs485 konverter..programozó vezeték RJ45 bekötése érdekel..A Leirtak szerinti 485+ 485 -    0v  bekötéssel nincs kapcsolat..Megyek dolgozni éjszakásba..de holnap irok ...Köszönöm.

Révész Richárd

Álltalában az RJ45 4-es, 5-ös lába ( kék, kék-fehér vezeték) az RS485.
A konverternek meg az adatlapján biztosan megvan a bekötés.

Révész Richárd

Megnézve egy gépkönyvet, pont nem így kell bekötni.
A 2-es és a 7-es láb kell.
Bár gondolom ezt már megnézted.

designr

2.-es és 7-es láb ..ugy probáltam 2 vezetékesben.De próbáltam 0v al is Gyári vezeték az bufferelós van egy enable jel..azért kérdeztem megy e valakinek sima 2 vagy 3 vezetékes bekötéssel.

dezsoe

Nálam is csak a 2-es és 7-es van bekötve és működik rendesen. Viszont, vannak olyan 485 átalakítók, amik nem igazán jók. Milyet használsz? Nekem a kici-ócó CH340 chipset-es USB-RS485 van, működik stabilan.

designr

Asztali gépbe utólag beépitettem a COM portot..mert még az sem volt..onnan egy RS23-RS485 átalakitó..tipusát mar nem tudom..de ez csak elektronika..Beszerzek majd egy ilyen 2 vezetékes olcsót..

dezsoe

Asztali gépem az nincs, ezért eleve USB-s kellett. Az egyik CNCzone-os topikban elemezték és ezt a típust találták jónak. A Huanyang frekiváltók nagyon érzékenyek rá. Egy beszerzési lehetőség, ugyanilyet keress. :)