Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

jani300

Vettem egy nagy levegőt ,és rákötöttem 230 voltot a frekiváltó két bemenő fázisára .
Ventilátor elindult feléledt . 300 volt buszfeszültséget ír szerintem . Nyugodtabb vagyok , nem halott .
Át kellene állítanom angolra a menüt , azt se értem ,de valószínűleg avval jobban boldogulnék .
Bocsi hogy zavargok , de első próbálkozásom , örülök hogy csinál egyáltalán valamit ,teljesen zsákbamacska volt .

s2k5ycubj

Semmiképpen ne akard a névleges teljesítményt kivenni belőle. A diódáknak csak a 2/3-át tudod használni,a tápkondik sincsenek erre méretezve. Maradhat így,csak akkor a felét tudja biztonságosan. Sajnos a diódák be vannak integrálva az IGBT modulba,ezért nehézkes kiváltani,de nem lehetetlen. Persze hűteni is kell majd a másikat,ha lesz... A kondikat pedig illik megduplázni. Akkor már kb. tudni fogja stabilan a 80%-ot. Gondold át,hogy megéri-e.

s2k5ycubj

Ha vektoros és be is van állítva a használata akkor mindig ránt induláskor a motoron egyet,ezzel határozza meg a tekercsek pozícióját. Ha nem akkor valami gáz lehet,de lehet beállítási gond is. Próbálj meg egy paraméter visszaállítás az alapértékekre és állítsd be újra. Van amikor rossz érték tárolódik valamiért és ez okoz gondokat. Sajnos párszor volt már itt ilyen és ez a módja a helyreállításnak. Ha ez sem használ akkor passz.

AlbertR

Sziasztok!
Keresek Combivert F4 Kijelzőt-billentyűzetet cikkszáma: Digital operator Part-No. 00.F4.010-2009. Megvenném vagy ha nem eladó akkor kölcsön kérném, hogy beállítsam a fissen vásárolt használt F4 frekiváltómat. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv: Albert
Így néz ki:f4 operator

jani300

11Kw os bőven elég lenne a fele is .
3X400 voltos , megpróbálom 400 volt egyfázissal is .
L1-L3 ra kötve indult csak el . 230al írt ki hibákat is , később rájöttem . 10 000 üzemóra van benne úgy látom .
Első próbálkozásom ,bogarászni ,fordítani kell a pdf et .
Kaptam magán üzenetben felajánlást programozásban segítségre,itt helyben . De belenéztem hátha megyek valamire . Megnézem majd rendes 3 fázissal is ha úgy is hibát ír ,akkor van gond .

svejk

A dióda hidat nem kell félteni azok bírják.
Plusz kondi a DC buszra viszont valóban kelleni fog.
Leggyengébb pont ilyenkor az előtöltőkör a nagy puffer miatt.

svejk

No ezt erősítse vagy cáfolja meg valaki!
Többek közt ezért adtam fel a szinkronmotor/frekiváltó párosítás ábrándját. De azt hittem csak a V1000-es csinálja, vagy én vagyok béna.

6rk75uezn

Köszi.
Akkor vissza állitom alapra majd ujra mindent és kipróbálom úgy.
Igen vektoros és előtte soha nem csinállt ilyet.

s2k5ycubj

Egy példa: Induláskor be van állítva 20Hz. Amikor elindul akkor már 21,5 és,ha megterheled akkor emelkedik a freki amit kiír. Mivel nincs érzékelő semmi valahonnan kell szinkront csináljon. Kis fordulatnál jobban észrevehető a rántás. És még a sleep értékét is lehet állítani. Nekem LG IG5A van az esztergán és ezt sok rosszakodással de tudja. Ezúton is köszönöm még egyszer a Révész Ricsinek!

ANTAL GÁBOR

Sziasztok ! órák óta szívat egy Varispeed F7 frekiváltó ( Omron )
Az a jelenség hogy a beállított referencia frekvencia helyett a maximummal pörög a motor , akár a programozókonzolról ( kézzel állítom be )  akár az analóg bemenetről ( poti ) kapja a jelet .  A potinál nem alkalmaztam szinteltolást ill meredekségállítást , a kézinél is ellenőriztem a limiteket .

Örülnék ha kiderülne hogy mi a baja . Régi darab , azt sem tudom honnan jutott,  egyszer pár perc alatt felprogramoztam mert terepre készültem vinni , akkor emlékeim szerint ment potiról
Egy különlegessége a mostani esetnek van : a tápja . Most 540 V dc t kap közvetlenül a DC buszára kötve . Ide teszek egy fotót a displayről amin látható a ref freki és a kipörgés ( esetemben a f max az 50 Hz re van állítva )

svejk

Csak egy hajnali kósza ötlet, local/remote mód hogy áll?
( én valahogy ezt a funkciót sosem értem ezeknél :( )

remrendes

En a multkori frekivalto anomalianal megtanultam, hogy ilyenkor mindig egy factory reset az elso lepes.

svejk

No ez meg alap, én már annyiszor leírtam, hogy csuda.

ANTAL GÁBOR

Szia ! én is így kezdeném , csak az a baj hogy nem találom a factory resetet .

remrendes

Talan "o2-03 User Parameter Default Value"?