Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

jani300

Ezt is elszúrtan ,nem válaszként akartam írni .
:( Pihenek egyet .

designr

Nem tudom.
Ha a töllem vett V1000-et áram vektoros üzemmódban hajtod akkor semmiképp ne köss rá két motort.
Egy motor egy frekiváltó.
Megoldás lehet a hűtőszivattyú kondis hajtása ha nem akarsz ahhoz is frekvenciaváltót.
Mellékhajtásnak egy kisebb párszáz vattos váltó.

simarex

7.1.5 Zusatzfunktionen

Standardeinstellung laden "Werkseinstellung"
Nach dem Ändern (Werte-Tasten) der Anzeige auf
,,ENTER", mit der Enter-Taste den Ladevorgang
auslösen.
----
,,ENTER"
 eredeti nyelven a leírás

jani300

Gondolkodom az egész fórumon , de emiatt beléptem .
Az angollal sejtés szinten elboldogulok , de a német akár kínai is lehetne .
Nem értem viszont ezt a hozzászólást , mit kellene tennem .
De köszönöm hogy foglalkozol velem !

Csuhás

Talán nem ismered de a google fordító egész jó nyers fordítást ad ilyen esetekben.

dezso74

Szia!  

Ez egy másik történet. A V1000 jól működik esztergát hajt.
Én is úgy gondolom, két frekiváltó minimum kell. a szivattyú, kondis, csak megerősítésre volt szükségem!
Köszönöm!

jani300

Megkérem majd a fiamat fordítsa le az angol pdf et .
Igazából az sem hat meg ha elfüstöl ,de sajnálnám azért .
Jónak látom . Most nem piszkálom a frekiváltót ráér ,van más gondom . Szerintem két éven belül lesz néhány talicskányi . Ez a csoda is kezd fakulni :)
Még egyszer köszönöm mindenkinek ,aki segíteni próbált .
Talán később kérdezek még .

s7manbs8

Egy ideje a google nagyon megváltozott, a fordítás minősége magyarra is nagyon jó lett, ezt én is észrevettem vagy fél éve kb.

PSoft

http://www.tomasu.co.jp/good/jyunkan/pdf/TRL-108H%20H2.pdf

Az eredeti japánt találtam csak hozzá, nahhh...azt magyarra!
Egész jól el tudtam navigálni a nyers fordítás alapján, még a menürendszerében is.:)

PSoft

simarex

Vannak a paraméter csoportok, a váltóban angol, német nyelven.A németben megkeresed a zusatfunktionem csoportot kiválasztod ott belelépsz az almenübe ahol irja werkeinstellung, átálítod egyre és enterrel elfogadod, röviden.Ekkor betöltődik a gyári alap (default wert)
Ha eljössz  hozzám  felparaméterezem

jani300

Köszönöm , de Pécstől kissé messze van .
Egyébként is meg kell tanulnom . Érdekel .
Ismeretlen állapotú a frekiváltó . Leírom mire és hogyan használnám . Az egyik verzió hogy egy7,5 kw os csillag delta motor üzemel róla csillagban ,ide csak 50 Hz es 3 fázisú invertenként lenne rá sz szükség .
A másik , egy 2,2 Kw os dahlander , ami egy egyenáramú fokozatnélküli hajtást váltana ki.
Négy pólusú motorhoz láttam ajánlást a pdf-ben ehez a váltóhoz , úgy  is megfelel.
Egy fázisról , autótrafóval előállított 400 volttal táplálnám . Valószínűleg emiatt ki kellene kapcsolni a fáziskimaradás figyelését , ha egyáltalán van rá lehetőség a menüben .
Ami számomra kérdéses hogy megtáplálhatom e úgy nullázott hálózatról , hogy az egyik fázis helyére nullát kötök .
Pillanatnyilag , ennyi kérdésem van csak :)

simarex

Hát ez elég érdekes eset, mivel nincs 3x400V feszültséged ,ha alacsony teljesítményen használod akár még működhet is autótrafóról ha nem reklamál fázishiányra.(mivel ez régi hajtás lehet hogy nem fog)Nagyobb teljesítmény felvételkor lecsökken a DC bus feszültség és erre már biztosan reklamál a hajtás.Miért nem használsz 230V betápos frekiváltót?Igaz max 4kw tudsz sima hálózatból kivenni.

jani300

"Miért nem használsz 230V betápos frekiváltót?"
Hát egyszerű,anyagiak .Elég húzós , akkor már inkább a 3 fázis bekötése . A szerszámmaróra viszont jó lenne 3 fázissal is , mert nincsen meg se a motorja ,se a hajtása . Nincs benne nyomatékváltó sem .

6rk75uezn

Lenne e valakinek ötlete hogy mit jelent az ha már egy freki váltó a felfutást nem olyan szépen nulláról kezdi el felfuttatni a motort hanem elősször ugrik egy kicsit és utánna  ......Kezd már ki lenni benne valami?