Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Attól, hogy 126 helyre beírod nem fog megoldódni előbb !
A frekvenciaváltó és a Mach magában kevés lesz, kell egy olyan leválasztókártya ami képes kezelni a PWM / analóg átalakítást is !

Rab Zoli

Jelenleg egy ilyen kártya van a vezérlőmben, ez nem lesz jó?

000000000

Elméletileg megfelel.
De ezzel a verzióval úgy indítok, hogy az USB csatlakozót kapásból forrasztom ki belőle.
Aztán a PCGND és PC5V-re kötök egy külön galvanikusan leválasztott 5 voltos tápot.

Rab Zoli

Ez így történt nálam is

000000000

Ha megvan a 12-24 voltos betápja is a panelnak akkor a Mach3-ban állítsad be a PWM vezérelt főorsót és alkalmaz, PWM frekvenciának kb 100-200Hz-et állíts be. ( config / ports and pins / spindle setup )
Majd a Motor output-ban a Spindle step 1 port 1 pin-t ezután OK és visszalép a Mach-ba
Ezután újra Config / Spindle Pulleys és itt tetszőleges sorszám alá a a max fordulatszámot.
Amelyik ki van választva az lesz aktív.
Ezután ha Machban bekapcsolod a főorsót és adsz fordulatszámot azzal arányosan kell megjelenni a 0-10 voltos kimeneten a feszültségnek. (PL ha 24000 a max és 12000 a beadott fordulatszám akkor a kiadott feszültségnek megközelítőleg 5 voltnak kellene lennie)

Rab Zoli

Tökéletesen érthető! [#worship] Megrendeltem a konvertert a cncpart-ról elvileg holnap itt van. Gergő azt mondta, hogy a ferkiv-ból kijövő 12v-ot kössem bele és ennyi. Gondolom nem nagy dolog. Csak addig amíg az ember nem tud róla, hogy létezik egyáltalán. Én kis naív azt hittem mehet a jel a vfd-be közvetlen. Na mindenesetre ez egy óriási segítség volt Pál tanár bá'-tól! :) Köszöntem!!!!

000000000

A frekvenciaváltóból kijövő 12 voltos feszültséggel csak csínján !
Sajnos ezek terhelhetősége általában max 20mA.
Az az IO kártya a 12-24 voltos feszültség bemenetén nem csak a 0-10 voltos kimenetet hajtja hanem a végállás kapcsolókat is ez szolgálja ki.
Így már a 20mA-es terhelhetőség kevés lesz !

Rab Zoli

A frekiváltóból kijövő 12v az csak a D/A konvertert hajtja nem? A I/O máshonnan kapja a kraftot nem?

000000000

Annál az IO panelnál nem !
Ott a külső 12-24 voltból generálja a 0-10 voltos jelet és a végállások tápját is.
Tehát egy multiméterrel is tudod mérni a kimenetet ha már van tápja a panelnak.
A frekvenciaváltót is ennek megfelelően kell bekötni.
A panel GND csatlakozója meg a frekvenciaváltó analóg bemenet GND-re
A panel 0-10 voltos kimenete meg a frekvenciaváltó analóg bemenetére megy.

frob

Sziasztok

Egy fórumtárs jóvoltából hozzájutottam egy schneider ATV12H018M2 frekiváltóhoz.
Letöltöttem a schneider hozzávaló progiját(somove), modbussal szeretnék hozzá csatlakozni.
Sajnos csak mint ismeretlen eszköz jelenik meg a program ablakában, biztos valami én bajrosszintok el, de eddig nem sikerült...
most épp adtam neki 2 címet, de így is ugyan az a helyzet.

Ha valaki jártas a schneider frekiváltók lelkivilágában, legyen kedves és segítsen..

Köszi!

R.

frob

megoldódni látszik a dolog
somove programhoz kell egy dtm library is, amit elvileg a programnak fel kellene tennie amikor nem találja az eszköz információit, de hát ügye mé tenné fel, szerencsére letölthető külön , így már ismeri az eszközt

már csak azért írom ha valaki belefut, akkor itt egy kis infó mit hogy...

Révész Richárd

Meg kell egy usb- rs485 átalakító. Anélkül nem fog menni.

frob

mint írtam a prog látta csak nem ismerte fel, némi google és pár óra míg a felmenőt szidtam aki kitalálta a gigabájtos méretű kacatot amit a programozójának neveznek, sikerült meglátni a paramétereit is...

lényeg rs485 konverter már az első körnél is volt :)

R.

Révész Richárd

Akko én kérek elnézést[#vigyor3] [#integet2]

Nagy Zoli

Sziasztok!

Vásároltam itt a fórumon egy Baldor VE1026A02 típusú 1->3f frekiváltót, a motorral (deltában) össze is kötöttem. A beállításában volna szükségem némi segítségre.

Az operátor panelen van egy előre és egy hátra gomb, előre menetben sikeresen elindul és szinte nulláról felpörög 7.8Hz-re nagyon lassan. Ha megnyomom az egyik nyilat akkor felpörög majd FAULT-tal megáll.

Annyit szeretnék elérni vele, hogy menjen az előre és hátra üzemmód is, illetve 75Hz-ig egy potméterrel vagy az operátor panelen a nyilakkal tudjam a sebességet állítani, nemtudom ismeri e valaki a típust aki tudna segíteni, sajnos normális manualt nemnagyon találtam hozzá, a menüt böngészve sok minden elég kínai rajta számomra.

Előre is Köszönöm!