Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

000000000

Nem hinném, hogy ehhez programozni kellene.
Elég ha csak a output current kijelzésre teszed a kezelőt.

ANTAL GÁBOR

Egy kis közvélemény kutatás ( magyarul : agyelszívás)
Be szeretnék üzemeli egy 3 f betáplálású V 1000 ( 2.2kW ) frekiváltót de ahol menne ott csak 1 f van
Lehetőségeim :
1, egy fesz duplázó kapcsolással ( 2 dióda + kondi + előtöltőkör ) előállítani a feszültséget  ( aggály elég magas az a kapott kb 650 V )
2,Van egy 750 wattos trafóm amin van 110 V. Autótrafóként megtáplálni a  bemenetet ( aggály : kevésnek érzem a beépített kondit )
3,A  fenti dolog de a Dc busz plusz kondizva
4 Ha ki tudnám kapcsolni a fesz érzékelést akkor lehet trafó nélkül is menne 1 f ről ( és akkor is lehetne kondizni a DC buszt )

Az utolsó esetre tudjátok a megoldást ?  Vagy valami olyat amivel át lehetne verni az érzékelést ?

( A felhasználásnál elég a 3*230 mert a motor mehetne deltában )

simarex

A 3 fázis 3x230 vagy 3x400V ?

Dakota25

Gábor!
Sok éve használok egy 2.2kW-os Fujitsut, szintén 3f-ú - egy fázisról.
Két betáp vonal közösítve a fázison, a harmadik a nullán.
Vagy nincs figyelve a betáp, vagy becsapódik - nem tudom.
Egy próbát megér.

ANTAL GÁBOR

3* 400 at kér ... Azt kellene kibekkelni . Nem is áll föl mert hibát jelez ha 230 ról táplálom  . Gondolom a DC buszt monitorozza és kevés neki . Valahogy át kellene verni az agyát

ANTAL GÁBOR

Szia ! nálam figyeli ( sajnos ) és kevés neki ....

Révész Richárd

Ha az L8-05 paramétert kikapcsolod az lehet segít.

ANTAL GÁBOR

Ezt vártam ... Elsőre nagyon perspektívikus . Fél óra és próbálom ( belépek 3*400 al  kikapcsolom és próbálom 1*230 al ) Aztán ha Ok akkor módjával megkondizom

ANTAL GÁBOR

Tovább nézegettem az adatlapot. Az L2-05 (Undervoltage Detection level ) -t is le kell vinnem a minimumra ami 3f esetben 300 V lesz . No ha a hálózat 230 as akkor visítva belefér  .
De mi van ha valami olyan helyen kell majd használni ahol egy gyenge hálózat miatt csak 220 V a feszültség ? Az már nagyon necces.  Azt hiszem mégiscsak mellé rakok  egy 250W os 24 V os trafót autótrafóként  ( 160 W os lehet de akkor csak 16 V os )

Csuhás

Inkább keresd meg az feszültség osztó ellenállásokat és módosítsd az osztást.

ANTAL GÁBOR

Természetesen ez is felmerült bennem . De elképzelhetetlennek tartom hogy egy ilyen SMD vel teli  zsúfolt nyákon megtaláljam az osztót

Csuhás

Nem esélytelen mert a dc sínre kevés alkatrész csatlakozik, és mivel elég nagy feszültségről van szó ezért az osztó felső tagja vagy diszkrét alkatrész vagy öt..hat sorba kötött smd, esetleg valami hibrid osztó. Mindegyik kivitel esetén megnövelhető az alsó ellenállás értéke egy cserével vagy plusz ell. sorba kötésével. Eleve az osztó felső tagját nem a zsúfolt vezérlő nyákon hanem a teljesítmény panelon fogod megtalálni.

ANTAL GÁBOR

Ma szereztem egy 1.5 Kw os rossz Danfosst azt szétszedem hátha megtalálom az osztót

0cphxg8ns

Üdv az Uraknak!

Van egy Omron VS mini J7  frekiváltóm, és szeretném kivezetni külső potira a frekiváltást, de az adatlapjában két adat van (hogy mekkora poti kellene), ezért vagyok zavarban, és kérném a segítségeteket!

A frekvencia beállítónál (15. oldal) 2KOhm-osat ír (kétvezetékes indítási módnál), de a bemeneti csatlakozók (14. oldal) paramétereinél az FR-nél 20kOhm van.

Az indoklásnak külön hálás lennék, hogy tanuljak a hiányosságomból! :)

A frekiváltó pontos típusa: J7AZB1P5
1 x 200-240V 1,5kW 8,0A

A meghajtott motor pedig:
0.8KW 220V 0-400Hz 6.5A (kínai maró)

Segítségeteket előre is köszönöm!

Tisztelettel: Tamás