Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Csuhás

flac72

Köszönöm a segítséget. A base frekvency érték beállítása volt a megoldás. Most szépen duruzsol a motor. Szerencséssen megúszták a kalandot a tekercsek.[#vigyor2]

000000000

Most lehetnék nagyképű. de mindig igazam van. [#hawaii]
A kivétel meg erősíti a szabályt ! [#hehe]

remrendes

Igazad van, a minimum freq-kel kevertem.

000000000

De ez a  minimum freq is sántít !
Minek állítgatnád azt, ugrasztani akarod mint T45 a lépetőt a kalapból ?
Elég ha a felfutást lefutást variálod.

remrendes

Lagyindito helyett hasznaltam csak a frekivaltot, gazdasagosabb. Csak Start/Stop Elore/Hatra parancsot kell neki adni.

000000000

Rendben, de akkor sem értem minek kell a Min Freq-el szórakozni ?
Alapból a Min Freq 1.5Hz-en van és már itt képes a motor a nyomatékának a 100%-át leadni.
Esetleg a egyes frekvenciaváltóknál BOOST funkcióval lehet ezt kicsit felhúzni.
Ami nem tud ilyet annál meg a 1.5Hz-hez tartozó feszültséget kell kicsit felhúzni.
Amit leírtál "Start/Stop Elore/Hatra" pont erre vannak kitalálva.
Tehát továbbra sem értem miért kell piszkálni ezt a paramétert.   [#nemtudom]

d46hvfrdr

Lenne egy Altivar 11 frekvenciaváltóm ami ha áram alá helyezem, kizárólag 6Hz-en fut, nincs menü és semmi beállítási lehetőség. Csak annyit ír ki, dcb (motorfék akív) illetve az aktuális kimeneti értékek tekinthetők meg (fesz, áram, fordulat és hőmérséklet)
Bemenetre potmétert rakva, semmi reakció. Indítható mindkét forgásirányban és ennyi de csak 6Hz-en fut ami fixen be van állítva.

Az epromra nincs feltöltve a menü többi része vagy le van zárva, miként lehetne használatra bírni hogy potival állíthassam a fordulatot és a fel és lefutási értékeket?

Köszi!

designr

Remélem segít sok valakinek az alábbi kis program.
Letölthető ,és a népszerű Yaskawa frekvenciaváltók szimulálhatók vele,bár nincs benn minden tipus.
beállítások,bemenetek,visszajelzések,hibajelzések..szépen látható sok minden..
Mostantól mindenkinek lehet egy V1000-e otthon.
Yaskawa Programming Simulator

designr

A szimulátor program Help menüjében ott van a V1000-es 510 oldalas Tecnikai Manuálja.Ha valaki bele akar mélyedni jobban.

A.Andras

Sziasztók!

Huanyang 2.2kW-os kínai frekvenciaváltóval vannak problémáim. A főorsót meg a frekvenciaváltót együtt vettem az ebay-ről, de összesen pár órát ment a motor és marás közben túláram hibát jelezve megállt. Úgy emlékszem, hogy az alapbeállításokkal működött egyből a vezetékezés után, amikor először lett összeszerelve. Most viszont már az indítás a Run gomb megnyomása után túláramot ír megint és el se indul. Probálom beprogramozni, de nem sok sikerel eddig. Valakinek valami ötlet rá, vagy kuka és nem érdemes vele játszani?

svejk

Hmmm... még ilyen tök felesleges csicsa programot!

Mire jó ez?

Ha akarom használni megveszem  és bekötöm.
Ha nem tudom mit akarok ezzel a programmal megint nem vagyok előrébb és nem tudom meg mit tud a készülék.

svejk

No ennyi az összes haszna szerintem.

svejk

Persze az RJ45-ös csati lábkiosztása ebben a PDF-ben sincs benne, használd a gyári USB copy-s bizbaszt.

Vagy kutakodj a neten.

jani300

Na , akkor ha lesz kis időm megnézem :)
Így hátha nem romlik el semmi :)