Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Mi már ötleteltünk, most te jössz! Növeld meg a lefutási időt és nézd meg megjavul-e. Esetleg mérd meg a sínfeszültséget. ( Szinte mindig ki van vezetve a nagyáramú csatlakozó pontokra )

Keny300

Ok rendben köszönöm  majd írok hogy mi lett a megoldás [#wink]

Csuhás

A megoldás érdekel. Egyébiránt igyekszünk segíteni de a további tanácsokhoz kell a mérési eredmény.

simarex

A j1000-sen opcionálisan van lehetőség fékező ellenállást használni.

swa3ctmw2

Üdv.

Van egy 3x200 v-os frekiváltóm. Viszont nem nagyon találok hozzá infót, hogy ezt a hazai delejjel hogyan tudnám használni. Tesztelgetni meg nem akarnám, hátha megsértődik :)
Ha valaki ki tudna segíteni, azt megköszönném.
Spyke

000000000

Típus sokban segít a megoldókulcs megtalálásában !
Megint valami front van hogy a lényeget hagyják el az emberek ?
Amúgy meg 2 fázisa közé a 3-ból bekötheted a 230 volt fázis nulláját (szabadon választott melyikre a 3 közül)

swa3ctmw2

Nem tudtam pontos típust írni, mert még nem volt a kezemben. Így csak elméleti síkon érdeklődtem.
Viszont épp most jött meg a csomag :)

swa3ctmw2

Még egy kép a bekötesi oldaláról.

000000000

Szerintem ezt nyálazd át aztán tedd fel a kérdéseidet ! (némi angol nyelvtudás nem fog ártani)

iG5A_manual_V2%204_%2B100506.pdf

000000000

Nem tudom kitől vetted, de egy igénytelen ha így elad valamit !
Először is takarítsad ki azokat a vezeték maradványokat !
Aztán nézd át a leírást !

swa3ctmw2

Köszi a pdf-et.
Azzal már előbbre vagyok, hogy tudom ki- kivel van nagyjából.
R S T bemenet
U V M kimenet
Viszont akkor itt megint adódik a kérdésem, hogy mi lenne a helyes bekötés...
Ha jól értettem, akkor az RST valamelyikére adok egy fázist?
Ha csak egy fázist adok neki, akkor mennyivel esik a teljesítmény? (ha esik)
A kimenetre a 380-as motort rá köthetem, vagy ott is van valami turpisság?

000000000

Az R-S vagy R-T vagy S-T közé kötöd a 230volt fázisát és nullát.
Egy biztos ha megkínálod 400 volttal a bemenetét úgy szétvágja mint fabódét a kézigránát !  
380-as motornál amit át lehet kötni csillagból deltára semmi különbség nem fog mutatkozni nyomaték terén.

000000000

Motor bekötéshez segédlet, már amelyik tudja ezt !

000000000

Amúgy meg az nem U V M hanem U V W.
Általában így jelölik a motoron.

Csuhás

Elméletileg nem esik a teljesítmény, de gyakorlatban kevesebbel számolj hiszen a bemeneti egyenirányítót könnyen túlterhelheted hiszen most a három ág helyett csak kettőn érkezik az energia. A szűrőkondik is a háromfázisú betáplálás miatt kevésbé hullámos áram szűrésére vannak méretezve. Saccra mondom hogy kb egyharmaddal kevesebb terheléssel lesz biztonságos az üzemed. ( De egyébként minden frekiváltónál szokták javasolni a szükségesnél egy fokozattal nagyobb váltó használatát ( persze a sok KW-os eszközöket pontosan méretezik )) A motornál csak a bekötés változik hiszen deltába kell kötnöd.