Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

flac72

300Hz 18000 Rpm, és ehhez tartozik a csillag bekötés 380v, és 3,6A.
Mindenfajta terhelés nélkül,  10 sec felfutási idő van beállítva

000000000

E1-06 Base Frequency Mennyire van állítva ?
Ez az érték biztosan 300Hz vagy csak a Max Frequency-t állítottad 300-ra
Mert ilyenkor ugyanúgy 50 vagy 60 Hz-nél éri el a max feszültséget !
Ergo a motor 30-40 másodperc alatt ropogósra ég !

flac72

A motor ellenállás értékeit csak este tudom megmérni, de a csillag bekötésben sem akar elindulni, mert ott is óriási áramokat vesz fel. Próbáltam az L3-01 ben kikapcsolni a motor megszorulás elleni védelem kikapcsolását, de akkor még nagyobb áramokat vett fel, és akkor is leállt

flac72

Lehet, hogy ez lehet a probléma, mert a base frekvenciát mennyire kellene beállítani, mert a maximális az szerepel az adattáblán, de a base nem. A motor max pár másodpercig ment, mert mindig ol2 hibaüzenettel, vagy, mert túl nagy áramot vett fel leállítottam.

000000000

Légyszívesz olvassad el amit írtam és ellenőrizd az adott paramétert majd utána térjünk vissza rá.
Azt sem értem, hogy a klavio kft miért nem mellékel valami beállítási táblázatot a főbb frekvenciaváltó típusokhoz.
PL: J7, J1000, mivel ezeket forgalmazzák is.
Igaz mikor beszélgetünk ott a főnökkel mondta, hogy hetente 1-2 darabot hoznak vissza ebből a főorsóból hasonló hibával.
Akkor egyrészt értem az üzletpolitikájukat. [#hehe]

vjanos

A Svejk-féle axióma értelmében a frekiváltót gyári alapbeálltásokra visszaállítottad (Factory Reset, Factory Defaults) mielőtt nekiláttál a konfigolásnak?
Nem egy olyan paraméter szivat amihez nem is nyúltál, csak már el volt állítva? :)

flac72

természetesen ezzel kezdtem, és ez alapján állítottam utána a szükséges értékeket

000000000

A szindrómák egyértelműek a Base Frequency szokott a probléma fő okozója lenni !
Ezért vagy a megsült tekercs miatt szokott Lo hibát dobni főként.
Nem akarok nagyképű lenni, de 100 darab fölött van már az ilyen beállított frekvenciaváltók száma.
Abból is a 2/3 része ilyen magyfordulatú beállítás volt.

flac72

A base frekqency milyen értékre kell beállítani, ha a motorom 300 Hz-es, mert a letöltött kézikönyv szerint valamivel alacsonyabbnak kell lennie, mint a max érték, csak mennyivel?

000000000

A Base Frequency a motor maximális frekvenciájával megegyező általában, ha csak nem akarod megpörgetni 400Hz-re.
A tekercs bírná a csapágyazás már kérdéses.  
Mert ebben az esetben a  Base Frequency 300Hz maradna csak a Max Frequency-t állítanád 400-ra.

000000000

Hátha így érthetőbb.
Első képen a bázis frekvencia 50Hz-en van de a max frekvencia 60Hz
Ebben az esetben 50Hz után a feszültséget nem emeli csak a frekvenciát.
A másodikon 60-on van mindkettő.
Így kell ellaposítani a Volt / Frekvencia karakterisztikát.
A te esettedben ezt ki kell tolni 300Hz-re.
Mivel a motor deltában 300Hz-en kéri a 230 voltot.
Alap beállításnál már 50Hz-en megkapja ezért az OL üzenet.
Ennek a motornak 50Hz-en max 40-45 volt körüli érték kellene delta kötésben.    

remrendes

A Base freq-et en csak akkor allitom, hogy ha mondjuk a PLC csak indulas/leallitas jelet ad a frekivaltonak.

000000000

Kevered a szezont a fazonnal !
Ott van leírva feketén fehéren (fosbarnán)[3615] hozzászólásban miért kell állítani.

remrendes

Nem eleg a kimeneti feszultseget beallitani?

remrendes

Kossz! Akkor meg nem volt ott. Csak azert erdekel, mert van egy hasonlo frekivaltom nekem is, de en eddig csak 75-180kW-osokkal futottam ossze.