Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Csuhás

Nagyjából tök mindegy milyen potit használsz a tartományon belül. Az alsó korlátot a segédtáp terhelhetősége jelenti, a felsőt pedig a zavarérzékenység. Javaslom a legtipikusabb 4K7 potit ( lineárist )

0cphxg8ns

Az indoklást külön köszönöm (bár nem értem [#crazya], de tudományosnak tűnik, ezért elhiszem), és akkor bátran használom ezt, mert ilyenem van itthon:
3590S-2-103L 10K poti

Csuhás

Teljesen jó lesz. ( Viszont ha csak sima forgácsoló gépre rakod akkor egy kicsit kényelmetlen a 10 fordulatos tartomány. Tapasztalatból mondom, marógépen nekem is helipot van, de az esztergára már sima poti került )

000000000

Indoklás: mivel itt a potméter egy feszültségosztó így nagyjából mindegy az ellenállás, vagy mégsem.
600 Ohm alatt túlságosan beterhelné a belső 12 voltos tápot, a túl nagy ellenállásnál meg a zavart könnyebben összeszedné vagy a bement belső ellenállása miatt beterhelné a feszosztó potmétert .
Így nem igazán lenne lineáris a sebesség szabályzás a potméter elmozdulással.
Mellesleg a 10k Ohm is megfelel a célnak.

0cphxg8ns

Köszönöm szépen mindkettőtöknek, teszek egy próbát a tekergetéssel. :D (nincs más itthon, lusta vagyok boltba menni egy hagyományos potiért) :P

000000000

A 10 fordulatos helipot kicsit fárasztó ha sokat kell a két végérték között állítgatni, de a próbára megfelel.

6rk75uezn

Megint segitséget szeretnék kérni.
Ennél  a freki váltónál hol talállom a 24Vdc kimenetet?
Egy 24V os relét szeretnék róla hajtani,de akkor kell a 24V mikor inditom a motort a frekiváltóval.
Kibogarásztam hogy CC-P24 es kapcsokon 24V jön relék számára de ezen egyfolytában van fesz.

Multival találltam 24V ot a RST-OUT1 között,az OUT1 te programozható kimenetet ir,erte köthetem a relét?

Nagyon köszönöm a segitséget. [#worship]

frob

Sziasztok

Egy egyszerű kérdéssel fordulok a tisztelt nagyérdeműhöz, mégpedig mennyivel érdemes túllőni a motor teljesítményétől a frekiváltó teljesítményét?
pl: egy 180W os motorhoz tutira jó választás egy 180W os frekiváltó, vagy érdemes inkább 200-250W körülit nézni a békesség kedvéért és persze a hosszú élet reményében :)

előre is köszi!!
R.

000000000

Adott motorhoz adott teljesítményű kell !
A frekvenciaváltóban benne van az a tartalék ami kell !
Kivételt képez ha a motor feszültsége jóval kisebb, ilyenkor a max áramot kell nézni.
PL ha egy 100 voltos 200 wattos motorhoz 200 voltos 400wattos frekvenciaváltó fog kelleni mivel csak az fogja tudni kiszolgálni kellő áramerősséggel.
Például amit most javítottam gépet ott a motor 100 voltos és 21.5 Amperes, azaz full szívás.

Révész Richárd

Vagy ha csőbúvár vagy csigaszivattyút kell hajtani, ott érdemes egyel nagyobb frekiváltó.
Általában a csőbúvároknak is nagyobb az áramfelvétele mint a mezei ugyon akkora teljesítményű aszinkron motornak.
Mindíg az áramot érdemes figyelembe venni, nem a teljesítményt.
[#wave]

PSoft

"Általában a csőbúvároknak is nagyobb az áramfelvétele"

Hát persze!
Merik/teszik ezt azért, mert a tizenegykét fokos víz megteszi azt, amire semmilyen hűtőventilátor nem képes.
Húzd fel a kútból, azt úgy indítsd el! Akár csak percekre is.[#nevetes1]

simarex

Ez csak részben igaz, sok búvárszivattú teljesítménye LE ben van megadva és azok meg nem szabványos KW sorozatba esnek.

PSoft

Mennyi pld. egy 3kW-os, és egy 3LE-s búvárszivattyú áramfelvétele?

svejk

"Általában a csőbúvároknak is nagyobb az áramfelvétele mint a mezei ugyon akkora teljesítményű aszinkron motornak."

Mert a szükséges vékony, hosszú kialakítás miatt elég vacak cos.fi adódik nekik.