Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Átfutottam a manualt, de nincs ötletem se.
Ez nem egy egyszerű frekiváltó, jobban bele kéne merülni az olvasásba.

Hibaüzenetet nem ad?

Nagy Zoli

Nem ad sajnos hibaüzenetet, megfogom próbálni külső vezérléssel (potméter), mert az sem egyértelmű hogy a nyilak szerepét kell a külön konfigurálni. Ami érdekes, hogy ha elindítom az alapmenüben akkor kiírja hogy 8A, 30V és 0.6Hz , és baromi lassan forog.

Révész Richárd

Hozd el a talira, oszt' jól beállítjuk.

svejk

A NET-búvárok segítségét kérném.

Egy MEIDEN VT210S  H55BG0  frekiváltó manuálját keresem ezerrel, de csak a Quick Reference-k jönnek szembe ingyenesen letölthetőbe.

Ennél részletesebb kellene nekem most.
Hátha valaki tud segíteni.

4g68ngash

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy van egy frekvenciaváltóm és nem szeretik egymást a FI relével, AC típusú és olvastam, hogy cseréje megoldaná a problémát. De itt jön a a másik probléma katalógus alapján nem tudom eldönteni hogy most A vagy SI típus legyen mert nem egyértelmű. Csatolok egy képet, amin látszik, hogy egyfázisú ipari frekvenciaváltóra nem jó az A típus de mezei egyfázisúra igen. Kérdés mitől lesz egy frekvenciaváltó ipari?
Az enyém egy altivar 11 2.2kW-s

Azért nem lenne mindegy mert 30e pénz a kettő között az árkülönbség.

Üdv.

J-Steel

Kis infó:
A szabály szerint FI-relé csak olyan fogyasztó elé kell, amely CE-csatlakozón (villásdugón) keresztül kapja az ellátást.
 Az FI és a nagyobb teljesítményű frekvenciaváltó összeférhetetlenek, ezért általában fixen kötik az ilyen gépeket a hálózatba, az ellátószekrény sorkapcsára ügyelve arra, hogy a gép váza védőföldelést biztosan kapjon. Így a gép is biztonságos életvédelmi szempontból.

Révész Richárd

Szia!

EZT AJÁNLOM
Olcsóbb és ugyan olyan jó, én ezeket használom ha frekiváltó elé kell.

Révész Richárd

Ez azért nem ilyen egyszerű. Nyilván hobbyban eldöntheted, hogy berakod a FI relét vagy sem, de az iparban sokszor a megrendelő kénye kedve szerint kell ugrálni.
Saját belső szabványoknak megfelelni.

svejk

A fórumtársúnak 2 pólusú kellene ha jól értem.

svejk

szóval ..fórumtársunknak :(

Révész Richárd

Csipás szemmel.... ezt benéztem.

4g68ngash

Köszönöm a válaszokat. Műhelyben szoktam mást is csinálni, ami nem köthető frekvenciaváltóhoz, így úgy gondolom, ha van mód van rá, akkor lehetőség szerint beszereznék egyet még ha drágább is.

Igen 2 pólusú kellene. Ha tudtok ajánlani valami ilyet ami tapasztalat alapján jó azt megköszönöm.

Akkor számotokra se egyértelmű a leírása a FI relének, amit  csatoltam. Hogy akkor jó -e az A típus vagy csak az SI. Egyébként ez a Schneider katalógusában van.

Üdv.

J-Steel

Érdemes megosztani a hálózatot. FI szakaszra és nem FI szakaszra. Ha ahogy írtam a Frekiváltó a nem FI szakaszra kerül, de akkor fixen kell kötni. Motorvédő mögé. Az összes többi pont (ahol konnektor van) pedig az FI szakaszra kerül.
 Szabvány szerint és életvédelmi szempontból ez így rendben van.

Révész Richárd

Utána neztem Neked.
Itt a schneider leírásából egy idézet.
"    Minőség kötöttségek nélkül Az ID/FI áram-védőkapcsolók a C60 és C120 kismegszakítók természetes kiegészítői.
Az ,,si" (super immunised) változat: felharmonikusokkal szennyezett hálózatok (számítógépek, elektronikus előtétet, teljesítményelektronikák, frekvenciaváltók) esetében alkalmazhatók sikeresen a nemkívánatos kioldások ellen. "
 Tehát az si- válaszd.

Szalai György

A hibaáram relét, mint kiegészítő védelmet (mert ugye csak kiegészítő lehet) azért alkalmazzák, mert a fő érintésvédelem, (védőföldelés) önmagában nem képes megfelelő időn belül leválasztani.
Az általad leirt esetben mi védi kielégítően a hibaáram relé előtti szakaszt?
És ha kielégítően védi, akkor minek az után a hibaáram relé?