Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

simarex

A 3 LE csak kb 2,2kw biztos nem lesz azonos.

000000000

Watt az Watt és ha nagyobb lenne az áramfelvétele akkor a teljesítménye is nagyobb lenne.
Elég arra akkora frekvenciaváltó amekkora a motor névleges teljesítménye.
A frekvenciaváltó 120%-al túl tudja teljesíteni azt ami rajta van.
Rövid ideig 150%-al is !

Révész Richárd

Értem amit mondasz, de a tapasztalat mást mutat.
Nem érdemes túlhajtani, nem úgy vannak már túlméretezve mint régen.

svejk

Az ám, ezeknek a csőbúvároknak a motorjai túlnyomásos motorok, mint az elektromos hajóké?

Vagy sokkal egyszerűbben van megoldva a beázás elleni védelem?

remrendes

Nehez uzemben kell a nagyobb. Amit mutattam gepet, azon is csak 75kW-os motor van, de a frekivaltobol igenyli a 90-est. Pl Yaskawaek  alapbol ugy adjak meg, hogy normal uzemben 90kW, nehez uzemben 75kW.

Révész Richárd

Amiket használunk az általában olajtöltésű.
Nem tudok róla, hogy túlnyomásos lene, sima szimering van benne.

Révész Richárd

Svejk lentebb leírta a lényeget, a hosszú kialakítású tekercs miatt kell a nagyobb frekiváltó nem a nehézüzem miatt.

svejk

Csak úgy találomra egy 750W-os csőbúvár 2,5A-t kér.

Míg egy mezei 750W-os motor melynek optimálisabb a fizikai kialakítása általában megelégszik 1,8-2A-el 400V-on.

Ehgy ilyen csőmotornál elsőrendű követelmény a fizikai kialakítás, a hatásfok meg cos fi már másodrendű.

Persze egy Danfoss vagy Vilo szivattyú motorja már lehet ebben is megközelíti a "mezei" motorok tulajdonságait.

jani300

Akkor ez igaz az itt általában használt főorsó motorokra is ? Ott is hasonlóan alakul ,a hossz , átmérő viszony .

frob

remrendes

Az emlitett szivattyunal el is hiszem, nekem az eredeti kerdesbol nem jott le, hogy szuivattyut akar a kollega meghajtani vele. Csak azert szoltam, mert a nagyobb meretu frekivaltok csak ventilator uzemben teljesitik a amit rairnak, legalabbis a Siemens es a kinai is, amit neha hasznaltunk, illetve a Yaskawanal ahogy neztem a kisebbeknel is igy volt.

000000000

És hány ampert tud egy 400 voltos 750-es frekvenciaváltó ?
Alapból 2.5 ampert.

remrendes

Az kinai, az megin' mas. :) Azok szerintem a rairt teljesitmenyuk toredeket tudjak csak.

svejk

Az engem nem érintett meg, én csak arra válaszoltam, hogy miért nagyobb a búvárok áramfelvétele.

Rab Zoli

Üdv! Debrecen környékéről keresek egy fórumtársat aki jártas frekiváltó beállításban és mach3-al való összepárosításban. A frekiváltó új, minden papírja megvan.